Ιταλική κουζίνα: Όσα χρειάζεται να ξέρεις!
Εάν λατρεύεις την ιταλική κουζίνα, τότε είναι σίγουρο ότι θα τρελαθείς με αυτό το άρθρο για την ιστορία της και τα πιο διάσημα πιάτα!

Η Ιταλική κουζίνα είναι σίγουρα μια από τις αγαπημένες σου και ήρθε η ώρα να μάθεις το κάτι παραπάνω γι’ αυτήν σε ένα χορταστικό αφιέρωμα από το deliveras.gr!

Η Ιταλική κουζίνα έχει εξελιχθεί και αλλάξει περισσότερο από όλες μέσα στους αιώνες. Εάν λάβεις υπ’ όψιν σου πως αυτό που εμείς λέμε σήμερα Ιταλία δημιουργήθηκε στην ουσία τα τέλη του 19ου αιώνα και η Ρώμη υπήρχε από την αρχαιότητα, μπορείς να καταλάβεις γιατί. Η Ιταλική κουζίνα προφανώς έχει τις ρίζες της από την αρχαιότητα, αν και βασικός παράγοντας γι’ αυτό που γνωρίζουμε σήμερα ήταν η επιρροή από τους Άραβες, όταν εισέβαλαν στην Σικελία τον 9ο αιώνα, εισάγοντας τα άγνωστα μέχρι τότε φιστίκια και ρύζι.

Στη Σικελία φυσικά οφείλουμε και τα αγαπημένα μας μακαρόνια. Εκεί, καταγράφηκε η πρώτη αναφορά σε αυτά, το μακρινό 1154. Tον 12ο αιώνα ένας Νορμανδός βασιλιάς είδε ανθρώπους να φτιάχνουν κάτι σαν τα σημερινά μακαρόνια, χρησιμοποιώντας αλεύρι και νερό. Τότε τα ονόμαζαν “atriya”. Αργότερα μετονομάστηκαν σε “trii”, ένας όρος που χρησιμοποιείται ακόμα στην Νότια Ιταλία. Οι Νορμανδοί εισήγαγαν επίσης στους Ιταλούς τις κατσαρόλες!

Όπως είναι λογικό, οι περιοχές της Ιταλίας έχουν αρκετά διαφορετικές παραδόσεις μεταξύ τους όσον αφορά το φαγητό. Για παράδειγμα η Βόρεια Ιταλία είναι διάσημη για τα ριζότα, η κεντρική (Μπολόνια) για τα τορτελίνια και η Νότια για τις πίτσες και τις μακαρονάδες. Το ίδιο ισχύει και για τα υλικά που χρησιμοποιούνται. Γενικά, η ιταλική κουζίνα έχει σχεδόν τα πάντα, από φρούτα, λαχανικά μέχρι κρέας και ψάρι. Αν και τα αγαπημένα των Ιταλών είναι με διαφορά η ντομάτα και το σκόρδο!

Αυτό που μάλλον δε γνώριζες είναι πως τα μακαρόνια στην Ιταλία θεωρούνται πρώτο πιάτο. Γι ‘ αυτό το δεύτερο είναι πάντα κάτι σε κρέας ή ψάρι. Στο τέλος του φαγητού μαζί με το γλυκάκι, οι Ιταλοί πίνουν συνήθως το εσπρεσάκι τους για να χωνέψουν.

Βρες το καλύτερο πλησιέστερο ιταλικό και παράγγειλε online τώρα!

Ας δούμε λοιπόν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά ιταλικά πιάτα που είμαστε σίγουροι ό,τι θα λατρέψεις!

Pasta Carbonara

Όσο περίεργο και αν σου φανεί, η αυθεντική συνταγή καρμπονάρας δεν είναι με κρέμα γάλακτος! Είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός ωμού αυγού με μπέικον και ελάχιστο λευκό κρασί. Δύσκολο κανείς να το πετύχει με αυτό το τρόπο αλλά πραγματικά πεντανόστιμο!

Κοτόπουλο parmigiana

Παραδοσιακά φτιάχνεται με φιλέτο κοτόπουλο παναρισμένο και τηγανισμένο, περιχυμένο με σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια πασπαλισμένο με παρμεζάνα που λιώνει από πάνω.

Pizza Margherita

Είναι η πιο παραδοσιακή ιταλική πίτσα. Με λεπτή και τραγανή ζύμη, με σπιτική σάλτσα ντομάτας με βασιλικό και μπόλικη μοτσαρέλα. Κάθε ιταλική οικογένεια που σέβεται τον εαυτό της έχει τη δική της εκδοχή για τη σάλτσα ντομάτας.

Lasagna

Μη διανοηθείς να πας Ιταλία και να μη δοκιμάσεις λαζάνια. Ένα από τα πιο δημοφιλή πιάτα που μπορείς να βρεις και σε απλούς φούρνους. Μεγάλα φύλλα ζυμαρικών, τα πραγματικά lasagna δηλαδή, τοποθετούνται σε στρώσεις σε μεγάλο πυρέξ και ενδιάμεσα πέφτει  άφθονος κιμάς, ψιλοκομμένο λουκάνικο, ρικότα, σάλτσα ντομάτας, μοτσαρέλα και παρμεζάνα.

Risotto

Ριζότο προφανώς θα βρεις σε όλη την Ιταλία αλλά μια παραδοσιακή “βορινή” συνταγή είναι αυτή που θα σε απογειώσει.

Γαρίδες fra diavolo

Κοινώς η πιο νόστιμη γαριδομακαρονάδα που θα δοκιμάσεις. Πικάντικη, αφού η σάλτσα έχει ως βάση το σκόρδο και το μπούκοβο.

Βρες το καλύτερο πλησιέστερο ιταλικό και παράγγειλε online τώρα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μέσα μαζικής ενημέρωσης

Πλήρης Απασχόληση

04-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 2 
 1 
 0 
 0