Μάθε τα πάντα για τον διαγωνισμό «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό» και πως θα λάβεις μέρος!

Από neolaia.gr Team 26 Οκτωβρίου 2017

Για 5η χρονιά διεξάγεται ο διαγνωνισμός ευαισθητοποίησης του British Council σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Το British Council σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας διοργανώνεται φέτος για πέμπτη συνεχή χρονιά ο διαγωνισμός «Λέμε όχι στον σχολικό εκφοβισμό». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές της πέμπτης και έκτης Δημοτικού και των τριών τάξεων του Γυμνασίου (10  – 15 ετών) σε όλα τα σχολεία της χώρας και έχει διάρκεια μέχρι τη 5η Δεκεμβρίου 2017.

Στόχος του διαγωνισμού

Ο διαγωνισμός έχει στόχο να αναδείξει τα ιδανικά και τις αξίες του Ολυμπισμού και της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, και πώς αυτές βοηθούν στην επίλυση διαφορών και γενικότερα στην ανάπτυξη μιας φιλειρηνικής κουλτούρας. Επιπλέον, έχει σκοπό να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν αυτοπεποίθηση και δεξιότητες παρουσίασης των ιδεών τους.

Πώς μπορώ να λάβω μέρος

Οι μαθητές, δουλεύοντας σε ομάδες 2 – 5 ατόμων καλούνται να δημιουργήσουν ένα βίντεο ή μια παρουσίαση Powerpoint, αντλώντας έμπνευση από τις ακόλουθες αρχές:

  • Αναγνώριση της διαφορετικότητας: Ο εκφοβισμός αναπτύσσεται όταν δεν προσπαθούμε να καταλάβουμε και να δεχτούμε ότι είμαστε διαφορετικοί.
  • Όλοι έχουμε το δικαίωμα να μας φέρονται με σεβασμό και ευγένεια.
  • Ισότητα Ευκαιριών:  Όλοι έχουμε το ίδιο δικαίωμα συμμετοχής.
  • Κοινωνική Ένταξη: Αποδέξου με έτσι, όπως είμαι.

Προδιαγραφές βίντεο και Powerpoint

Το βίντεο πρέπει να έχει τις εξής προδιαγραφές:

Μέχρι 450ΜΒ.  

Η παρουσίαση Powerpoint πρέπει να είναι σε μορφή ppt και έως 20 διαφάνειες.

 Οι καλύτερες ομάδες μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους θα παρακολουθήσουν μια εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 11/12/2017 στο Μουσείο Μπενάκη στην Πειραιώς όπου η κριτική επιτροπή του διαγωνισμού θα αναδείξει τον μεγάλο νικητή. Οι εργασίες των μαθητών θα κριθούν με βάση το περιεχόμενο και την ευρηματικότητα.

Βραβείο Διαγωνισμού

Το σχολείο της ομάδας που θα καταλάβει την 1η θέση, θα κερδίσει τεχνολογικό εξοπλισμό αξίας 5000 ευρώ από την Samsung για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

  • Το κάθε μέλος της πρώτης νικήτριας ομάδας και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός  θα κερδίσει από ένα Samsung  tablet.
  • Το κάθε μέλος των πέντε πρώτων νικητήριων ομάδων και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός της ομάδας θα κερδίσει δώρα και αναμνηστικά από το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας και το British Council.
  • Όλες οι ομάδες που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό θα λάβουν ηλεκτρονικά δίπλωμα συμμετοχής.

 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486