Ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για τα αδέσποτα σκυλιά της Αθήνας έρχεται στο CineDoc
Greek Animal Rescue: Ένα ντοκιμαντέρ από τη CineDoc με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση και της Στέγης

Greek Animal Rescue: Τα αδέσποτα σκυλιά της Αθήνας έρχονται τον Νοέμβριο στο CineDoc με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση και της Στέγης σε ένα συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ.

Το νέο ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη είναι μια κινηματογραφική αλληγορία όσων συμβαίνουν τα τελευταία επτά χρόνια στην Ελλάδα, βασισμένη σε αληθινές ιστορίες που διαδραματίζονται σε γειτονιές «αόρατες» γύρω από την Αθήνα. Οι ιστορίες των αδέσποτων ζώων του Greek Animal Rescue αποτυπώνουν όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα της κρίσης, οδηγώντας μια φιλοζωική οργάνωση από το Λονδίνο να κινητοποιηθεί και να ξεκινήσει μια πανευρωπαϊκή εκστρατεία για τα ‘Greekies’, τα αδέσποτα από την Ελλάδα που είναι τόσο δημοφιλή για υιοθεσίες στο εξωτερικό.

Υπάρχει τρόπος ένα άρρωστο κυνηγετικό με τα τρία πόδια να βρεθεί να τρέχει στα λιβάδια του Έσσεξ, χαρούμενο και υγιές; Γιατί τα Greekies είναι τόσο δημοφιλή για υιοθεσία; Πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ, τα αδέσποτα στη βιομηχανική έρημο του Ασπροπύργου, μια ομάδα νέων εθελοντών που περιπολούν την περιοχή περιθάλποντας τα άρρωστα ζώα και ένας φιλοζωικός σύλλογος στο Λονδίνο. Κοινό τους στοιχείο η αναζήτηση της ελπίδας για μια νέα αρχή, σε μια στιγμή που όλα μοιάζουν χαμένα.

Το Greek Animal Rescue αποτελεί μέρος μιας σειράς κοινωνικών ντοκιμαντέρ του Μενέλαου Καραμαγγιώλη, την οποία στηρίζουν το Ίδρυμα Ωνάση και η Στέγη, με τίτλο Συναντήσεις με Αξιοσημείωτους ανθρώπους. Σκοπός τους να δοθεί βήμα σε καθημερινούς ήρωες -των οποίων οι προσωπικές ιστορίες δεν είχαν αποτυπωθεί στο φακό- αναδεικνύοντας το πόσο αποτελεσματικά και διαφορετικά διαχειρίστηκαν την κρίση.

Ημερομηνίες Προβολών

 Τετάρτη 1 Νοεμβρίου:

  • Αθήνα στο Γαλλικό Ινστιτούτο στις 19.30
  • Θεσσαλονίκη στην αίθουσα «Σταύρος Τορνές» στις 21.00
  • Πάτρα στον κινηματογράφο Πάνθεον στις 21.30
  • Αμαλιάδα στον κινηματογράφο CineCinema στις 22.00

Κυριακή 5 Νοεμβρίου:

  • Αθήνα στον κινηματογράφο Δαναό στις 16.00

 

Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ (Θεσσαλονίκη, Πάτρα & Αμαλιάδα)Μετά τις προβολές στην Αθήνα (01/11 και 05/11) θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη της ταινίας Μενέλαο Καραμαγγιώλη.

Οι προβολές στο CineDoc γίνονται σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ωνάση και τη Στέγη, τη φιλοζωική ομάδα «Τα Φαντάσματα του Ασπροπύργου» και το inside story.

Δείτε και το trailer:

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;