Φοιτητική ζωή: Πως να διαβάσεις σωστά με 5 απλά βήματα.
Έχεις θέμα με το διάβασμα; Τσέκαρε 5 τρόπους να είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό!

Έρχεται η ώρα να διαβάσεις και είσαι πιο απροετοίμαστος και απο άψητο κρέας στην εκπομπή του Gordon Ramsey! Τι άραγε κάνεις λάθος; Αν δεν ξέρεις, δες τουλάχιστον τι μπορείς να κάνεις σωστά!

 

1. Βρες ένα βολικό καθαρό χώρο με σωστό φωτισμό. 

Φρόντισε απο πριν, ο χώρος που θα κάτσεις να διαβάσεις να είναι καθαρός και βολικός για να μην αποσυντονίζεσαι και να μην γυρνοβολάς σαν αυγό συνέχεια. Επιπλέον, ο καθαρός χώρος αποπνέει ηρεμία και αυτό θα σε βοηθήσει να συγκεντρωθείς πολύ παραπάνω. Και θυμίσου, ο χώρος αυτος δεν χρειάζεται καν να είναι η κρεβατοκάμαρα σου!

 

2. Πριν ξεκινήσεις, συγκέντρωσε μπροστά σου χρειάζεσαι .

Μην αποσυγκεντρώνεσαι ψάχνοντας συνέχεια στυλό ή σημειώσεις. Έχε τα όλα έτοιμα μπροστά σου ώστε ο μόνος λόγος που θα σηκώνεσαι θα είναι για τουαλέτα. Ουτε καν για νερό.

 

3. Σαν να ετοιμάζεσαι για χειμερεία νάρκη!

Συγκέντρωσε επίσης διάφορα σνάκς ωστε να αποφύγεις τα ταξίδια στην κουζίνα. Μπάρες δημητριακών, φρούτα και νερό είναι σύμμαχοι σου. Και φρόντισε, ειδικά στα δύσκολα, να έχεις και μια μάυρη σοκολάτα! Μπορείς να φας και σαβούρα, αλλα με μέτρο γιατι επηρεάζει πολύ αρνητικά την επίδοσή σου.

 

4. Κάνε μίνι διαλλειματάκια!

15 λεπτά κάθε 45 λεπτά διαβάσματος είναι τζάστ! Είναι αρκετά για να σε ξεκουράσουν και ακριβώς τόσα ωστε να μην βγαίνεις εκτός ρυθμού!  Σε κάθε περίπτωση, μην κάνεις διάλειμμα για πάνω από 20 λεπτά γιατί θα το χάσεις τελείως. Καλή ιδέα είναι να βάζεις ξυπνητήρι στο κινητό σου!

 

5. Άκου μουσική αλλα χωρίς στίχους!

Εδώ γίνεται λίγο tricky καθώς θέλει συγκεκριμένα είδη μουσικής και έχει πολλές παραμέτρους.

Προτίμα ambient μουσική με σταθερό ρυθμό και χωρίς στίχους ωστέ να συγκεντώνεται το μυαλό σου καλύτερα, χωρίς όμως να κουράζεται!

 

Δες επίσης! Φοιτητική ζωή: 5 lifehacks που κάθε φοιτητής πρέπει να γνωρίζει! Part 2!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;