ΟΑΕΔ: Νέο πρόγραμμα με 500 ευρώ μηνιαίως - Πότε ξεκινάει και ποιους αφορά;
Δείτε αναλυτικά!

Στα μέσα Νοεμβρίου «ανοίγει» το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, με τίτλο «Πρόγραμμα Πρώτης Πρόσληψης Μισθωτού», που αφορά νέους επιχειρηματίες μέχρι 35 ετών και αυτοαπασχολούμενους, όπως δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 FM», η διοικήτρια του ΟΑΕΔ, Μαρία Καραμεσίνη.

Η πρόσκληση για το πρόγραμμα θα γίνει στα μέσα Νοεμβρίου και θα δίνει την ευκαιρία σε κάθε νέο που θέλει να ξεκινήσει μια επιχείρηση, μόνος του ή μαζί με άλλους, και δεν απασχολεί προς το παρόν προσωπικό, να επεκτείνει την οικονομική του δραστηριότητα προσλαμβάνοντας τον πρώτο του μισθωτό, διευκρίνισε.

Η διοικήτρια του ΟΑΕΔ διευκρίνισε ότι έτσι «οι νέοι επιχειρηματίες ωθούνται στο να προσλάβουν μισθωτούς νέους» και πρόσθεσε ότι «η επιδότηση είναι 50% το μηνιαίου μισθολογικού κόστους, με ανώτατο όριο τα 500 ευρώ μηνιαία. Δεν υπάρχει δέσμευση για μετά τους 12 μήνες, αλλά αν η επιχείρηση πάει καλά και ο εργοδότης είναι ευχαριστημένος, η συνεργασία μπορεί να συνεχιστεί. Προϋπόθεση για τον επιχειρηματία είναι να μην έχει απασχολήσει στο παρελθόν άλλο προσωπικό και ο άνεργος θα πρέπει να έχει τρίμηνη εγγεγραμμένη ανεργία στο μητρώο του ΟΑΕΔ».

Όσον αφορά τις δράσεις δημοσιότητας, που υλοποιούνται για το Πρόγραμμα «Εγγύηση για τη Νεολαία», η κ. Καραμεσίνη ανέφερε ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό πρόγραμμα με στόχο την ένταξη των νέων στην αγορά εργασίας με όσο το δυνατόν καλύτερες προϋποθέσεις. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με επιτυχία και στο πλαίσιό του ο ΟΑΕΔ είχε προγραμματίσει δράσεις σε Αθήνα, Αιγάλεω και Περιστέρι και Θεσσαλονίκη.

Στις δράσεις αυτές προσκλήθηκαν επιχειρήσεις αλλά και άνεργοι που πέρασαν από συνεντεύξεις και ορισμένοι προσελήφθησαν, όπως είπε, προσθέτοντας ότι τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Μαρ. 2024
ΕΦΕΣ
19:30
-
ΟΣΦΠ
19 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΒΙΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;