Θεατρικές Παραστάσεις 2017: Τα μονόπρακτα του Ζαν Κοκτώ
Τέσσερις παραστάσεις όπου τα έσοδα θα δοθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού! Μη τις χάσεις!

 

Ο Κοκτώ υπήρξε ένας από τους πιο πολυσχιδείς καλλιτέχνες του μεσοπολέμου. Μέλος της γαλλικής πρωτοπορίας, επιδόθηκε στην ανάπλαση και υπερρεαλιστική ερμηνεία των ελληνικών μύθων (Ορφέας, Αντιγόνη, Οιδίποδας, Ολέθρια μηχανή), θήτευσε στο ψυχολογικό θέατρο και ασπάστηκε το νεορομαντισμό.

Από τις γνωστότερες ταινίες του είναι: Η πεντάμορφη και το τέρας και οι Τρομεροί γονείς (από το θεατρικό του έργο). Ανατρεπτικός, κηρύσσεται υπέρ των νεωτεριστικών ιδεών.
Επηρεασμένος από το σουρεαλιστικό κίνημα και τους πρωτοπόρους της αφηρημένης τέχνης στη ζωγραφική και τη γλυπτική, ο Κοκτώ πειραματίζεται και μεταφέρει τις τάσεις αυτές της εποχής του και στο θέατρο, όπως στην “Παρέλαση” (Parade, 1917) σε σκηνικά Πικάσο και μουσική του Ερίκ Σατί (Satie) και “Το Βόδι πάνω στη Στέγη” (Le Boeuf sur le Toit, 1920) σε σκηνικά Ντυφύ και μουσική του Νταριούς Μιλώ (Milhaud).

Ο Ζαν Κοκτώ και η Εντίθ Πιάφ, σε ένα από τα περίεργα παιχνίδια της μοίρας, διασταυρώθηκαν το 1940 όταν η Πιάφ ερμήνευσε αλησμόνητα τον Ωραίο αδιάφθορο, που ο Κοκτώ είχε γράψει ειδικά για εκείνη.

 

Η παραστάσεις έχουν την υποστήριξη της ΚΕΔΕ και  θα έχουν φιλανθρωπικό χαρακτήρα  όλα τα έσοδα θα διατεθούν στο χαμόγελο του παιδιού.

Τέσσερις παραστάσεις θα γίνουν συνολικά  .

1.Μαρούσι 3/11 (Τόλ Κεραμεικού Χωρητικότητα 250 άτομα )

2.Ελληνικό -Αργυρούπολη 10/11 (Αίθουσα Μίκης Θεοδωράκης Χωρητικότητα 450 άτομα )

3.Ναύπλιο 17/11

4.Ηράκλειο Κρήτης 25/11

Τα μονόπρακτα του Ζαν Κοκτώ
Τα κείμενα αυτά επιτρέπουν να διεισδύσουμε στην τόσο θελκτική προσωπικότητα του Ζαν Κοκτώ, τον οίστρο του, το χιούμορ του, τη λεπτή καλλιγραφία του πορτρέτου, το κλείσιμο του ματιού, την ταχύτητα του ύφους, την τρυφερή αγαλλίαση που προσφέρει η πένα του.
Η Έλλη Λαμπέτη με αυτά τα μονόπρακτα έδωσε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας της.
Στην παράσταση μας, αναπροσαρμόζονται… αποκτούν σάρκα και οστά μέσα από την ιδιαίτερη δραματουργική προσαρμογή και σκηνοθετική ματιά του Σπύρου Οικονομάκου και τις εξαιρετικές ερμηνείες των:
Ναταλία Μαργωμένου
Μαρία Χανιωτάκη
Μας προτρέπουν να ανακαλύψουμε καινούργιες έννοιες, που κρύβονται πίσω από τους μονολόγους, να αναθεωρήσουμε, να γελάσουμε, να αφουγκραστούμε… την ζωή μας…
Τέλος οι αριστουργηματικές μουσικές του Λουδοβίκου Των Ανωγείων και η υπέροχη φωνή του ντύνουν αρμονικά, συναισθήματα και εικόνες δημιουργώντας ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα προσαρμοσμένο στην σύγχρονη καθημερινότητα μας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δραματουργική προσαρμογή / σκηνοθεσία: Σπύρος Οικονομάκος
Μουσική σύνθεση-Τραγουδι: Λουδοβίκος των Ανωγείων με τούς μουσικούς του .
Φωτισμοί – Σκηνογραφία : Μαρία Ιωακειμίδη
Βοηθός σκηνοθέτη: Κάτια Χρυσάφη
Σκηνικά : Νίκος Κοίλος
Τους ρόλους ερμηνεύουν Ναταλία Μαργωμένου – Μαρία Χανιωτάκη
Διεύθυνση παραγωγής: Δημήτρης Χρυσάφης
Digital Matketing : Θωμάς Καραγκούνης

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;