Εύκολες συνταγές: Σοκολατένιο γλυκό με 3 υλικά
Μια υπέροχη συνταγή!

Υλικά συνταγής
350 γρ. (35 περίπου) μπισκότα Όρεο
100 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
450 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή κουβερτούρα ημίγλυκη, που λιώνει εύκολα (όπως η Nestle Dessert)
1 χούφτα σταγόνες σοκολάτας για διακόσμηση (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20 εκ. και το στρώνετε με χαρτί ψησίματος. Σπάζετε τα 10 από τα μπισκότα όρεο στα 4 και τα αφήνετε στην άκρη για τη διακόσμηση.
Βάζετε στο μπλέντερ τα υπόλοιπα όρεο (25 μπισκότα περίπου) και τα θρυμματίζετε σχεδόν σε σκόνη. Προσθέτετε στο μπλέντερ και το τυρί κρέμα και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βάζετε το μείγμα για 10 λ στο ψυγείο.
Εν τω μεταξύ κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά 20 δευτερόλεπτα μέχρι να λιώσει τελείως η σοκολάτα. Ρίχνετε μια μικρή ποσότητα λιωμένης σοκολάτας στο ταψί και το απλώνετε με μικρή σπάτουλα μέχρι να καλυφθεί καλά όλη η βάση.
Στη συνέχεια παίρνετε στη χούφτα σας μείγμα όρεο-τυριού και το πιέζετε με τα χέρια σας ώστε να πλατύνει το μείγμα σε πάχος 1 εκ. περίπου. Το τοποθετείτε απαλά πάνω στη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να σκεπάσετε όλη τη ποσότητα λιωμένης σοκολάτας με το μείγμα όρεο, σχεδόν χωρίς να υπάρχουν κενά και να καλυφθεί η επιφάνεια τη ταψιού. Μην σας ανησυχήσει αν υπάρξουν και κάποια μικρά κενά.
Από πάνω απλώνετε την υπόλοιπη λιωμένη σοκολάτα μέχρι και πάλι να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού. Στρώνετε ομοιόμορφα στην επιφάνεια του γλυκού τα σπασμένα στα 4 μπισκότα όρεο που κρατήσατε. Προαιρετικά ανάμεσα στα μπισκότα πασπαλίζετε τις σταγόνες σοκολάτας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή μέχρι να σφίξει και σταθεροποιηθεί καλά η σοκολάτα.

Πηγή: sintayes.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

13-03-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;