Κοινωνικό Μέρισμα 2017: ΠΟΤΕ θα δοθεί και ΠΟΣΟ θα είναι;

Από neolaia.gr Team 13 Οκτωβρίου 2017

Δείτε αναλυτικά!

Σε εξέλιξη είναι η συζήτηση για την κατανομή των 800 εκατ. ευρώ που προβλέπει ο φετινός προϋπολογισμός για δράσεις κοινωνικής προστασίας και οικονομικής ανάπτυξης, ένα ποσό αυξημένο σχεδόν 27% σε σχέση με τα 630 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν πέρυσι για την εφάπαξ ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, είπε ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Για πραγματική αύξηση στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και Κοινωνικό Μέρισμα που θα δοθεί σε αδύνατους οικονομικά πολίτες ύψους 800 εκατ ευρώ από 630 εκατ. που δόθηκαν πέρσι μιλά ο ο γενικός γραμματέας δημοσιονομικής πολιτικής Φραγκίσκος Κουτεντάκης

Έτσι θα περιλαμβάνει και ένα ποσό κάποιων εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα κατευθυνθεί με τη μορφή μερίσματος στις κοινωνικές ομάδες που το έχουν περισσότερη ανάγκη.

Το πως ακριβώς θα αποδοθεί το μέρισμα θα συναποφασιστεί με τους θεσμούς, σε δεύτερο χρόνο, πλην όμως θα αφορά σίγουρα άτομα που χρειάζονται για την επιβίωσή τους το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), χωρίς ακόμα να υπάρχουν σχετικές λεπτομέρειες.

Ακόμα ενδέχεται ένα μέρος να καταβληθεί για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων και την ενίσχυση αναπτυξιακών έργων.

Μάθε εδώ τα πάντα για το Κοινωνικό Μέρισμα 2017

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ