Νέο πρόγραμμα με επιδότηση 1380 ευρώ για ανέργους του ΟΑΕΔ

Από neolaia.gr Team 12 Οκτωβρίου 2017

Δείτε αναλυτικά!

Αιτήσεις για να συμμετέχουν στο επιδοτούμενο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν όλοι οι άνεργοι νέοι ηλικίας 18-24 ετών που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και επιθυμούν να αποκτήσουν προσόντα και ψηφιακές δεξιότητες στον τομέα των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνίας.

Την έναρξη υποβολής νέων αιτήσεων για τον γ΄ κύκλο υλοποίησης των δράσεων κατάρτισης, πιστοποίησης και συμβουλευτικής υποστήριξης άνεργων νέων 18-24 ετών στον κλάδο των Τεχνολογικών Πληροφορικής και Επικοινωνίας (ΤΠΕ), ανακοίνωσε ο Σύνδεσμος Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος (ΣΕΠΒΕ).

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος (συνολικά 1000 άνεργοι νέοι σε όλους τους κύκλους που θα υλοποιηθούν έως τον ερχόμενο Ιούνιο) θα παρακολουθήσουν 120 ώρες θεωρητικής κατάρτισης σε εκπαιδευτικές δομές, επιδοτούμενες 5 ευρώ/ώρα και θα πραγματοποιήσουν 260 ώρες πρακτικής άσκησης, επιδοτούμενες 3 ευρώ/ώρα σε επιχειρήσεις Πληροφορικής που δραστηριοποιούνται και στις πέντε περιφέρειες του Βορειοελλαδικού τόξου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν απευθείας τη φόρμα της αίτησής τους στην ηλεκτρονική πλατφόρμα http://edu.sepve.org.gr/ . Για πρόσθετες διευκρινίσεις μπορούν να αποστείλουν email στην διεύθυνση [email protected] Στην ίδια ηλεκτρονική πλατφόρμα συμπληρώνουν την φόρμα συμμετοχής και οι επιχειρήσεις ΤΠΕ από τις πέντε παραπάνω Περιφέρειες που θέλουν να υποδεχτούν ωφελούμενους νέους για πρακτική άσκηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ