Τι αλλαγές φέρνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο για Πολύτεκνους και ΑΜΕΑ;

Από neolaia.gr Team 12 Οκτωβρίου 2017

Δείτε αναλυτικά!

Οι δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου όσον αφορά το ηλεκτρονικό εισιτήριο (φοιτητές, σπουδαστές, πολύτεκνοι, ανήλικοι, άνω των 65 ετών) θα πρέπει υποχρεωτικά να εκδώσουν προσωποποιημένη ATH.ENA CARD.

Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, η φόρτιση ΑΤΗ.ΕΝΑ TICKET (πολλαπλό εισιτήριο) ή ανώνυμης ATH.ENA CARD με προϊόντα μειωμένου κομίστρου δεν θα είναι δυνατή.

Σημειώνται ότι μετά την πρώτη έκδοση (σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ απαιτείται φόρτιση με εισιτήριο 30 ημερών αξίας 15 ευρώ ή/και με ποσό από 10 ευρώ), μία προσωποποιημένη ATH.ENA CARD για δικαιούχους μειωμένου κομίστρου είναι δυνατό να «επαναφορτιστεί» με οποιοδήποτε προϊόν κομίστρου μειωμένης αξίας: από ένα εισιτήριο 90 λεπτών, πακέτα εισιτηρίων 90 λεπτών, εισιτήρια 30 ημερών μέχρι και εισιτήρια 360 ημερών.

Για την έκδοση προσωποποιημένης ATH.ENA CARD ακολουθήστε της οδηγίες. Μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας στο εκδοτήριο και το έγγραφο που πιστοποιεί ότι είστε δικαιούχος μειωμένου κομίστρου (π.χ. ακαδημαϊκή ταυτότητα.)

Στις 4 Οκτωβρίου ανακοινώθηκε πως σταματάει άμεσα η έκδοση παλιών καρτών του ΟΑΣΑ και θα γίνεται αποκλειστικά έκδοση ATH.ENA CARD
Παλιές κάρτες και παλιά εισιτήρια θα μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά τουλάχιστον ως τα τέλη Οκτωβρίου
Μπορείτε να αγοράσετε ATH.ENA CARD ακόμα και αν έχετε παλιά κάρτα απεριορίστων διαδρομών σε ισχύ (για την ακρίβεια σας συμβουλεύουμε να μην το αφήσετε για το τέλος του μήνα.) Η ισχύς της κάρτας θα ξεκινήσει με την πρώτη επικύρωση, όποτε και αν γίνει αυτή (π.χ. στις αρχές Νοεμβρίου)
Από τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου ξεκινάει η έκδοση προσωποποιημένων καρτών ATH.ENA CARD και μέσω ταχυδρομείου. Για πληροφορίες δείτε παρακάτω την απάντηση στην ερώτηση 3.
Δεν έχει ξεκινήσει ακόμα η έκδοση καρτών για δικαιούχους μειωμένου κομίστρου (άνεργους, ΑΜΕΑ κ.λπ.)
Δεν είναι απίθανο να υπάρξει παράταση στο χρονοδιάγραμμα.

Δες εδώ: Τι αλλαγές φέρνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο για τους ανέργους

 

Πηγή: athenstransport.com