Σημαντικές Διεθνείς βραβεύσεις για το Εθνικό Θέατρο
Το Εθνικό Θέατρο συνεχίζει το μεγάλης σημασίας καλλιτεχνικό του έργου και εκτός των Ελληνικών συνόρων, μέσα από διεθνείς συμπαραγωγές και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η μεγάλη συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου «Οιδίπους τύραννος» του Σοφοκλή με το Θέατρο ΒΑΧΤΑΗΓΟΒ της Μόσχας απέσπασε το βραβείο Crystal Turandot ως η καλύτερη παράσταση. Πρόκειται για το σημαντικότερο θεατρικό βραβείο (ανεξάρτητο, μη κρατικό) της Ρωσίας, το οποίο θεσμοθετήθηκε το 1991 μετά το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης. Ο «Οιδίπους τύραννος» παρουσιάστηκε με τεράστια επιτυχία στη Μόσχα (Ρωσία), στην Αγία Πετρούπολη (Ρωσία), στο Τελ Αβίβ (Ισραήλ), στην Βαρόνιεζ (σύνορα Ρωσίας – Ουκρανίας), στο Σπολέτο (Ιταλία), στο Πετροζαβόντσκ (Ρωσία), αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές.

Ο σκηνοθέτης και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του θεάτρου ΒΑΧΤΑΗΓΟΒ Ρίμας Τούμινας σημειώνει: «Είμαι πολύ υπερήφανος που το κοινό μας project , αντίθετα με πολλές συμπαραγωγές που γίνονται και μένουν σε ένα πρώτο επίπεδο, είδε το φώς και ολοκληρώθηκε. Ο ελληνικός Χορός αποκάλυψε το καλλιτεχνικό νόημα όλης της τραγωδίας. Το κυριότερο όμως είναι ότι ο Ρώσος Θεατής αγάπησε την ερμηνεία των Ελλήνων ηθοποιών. Μια αγάπη που οι Έλληνες την αξίζουν. Πρόκειται για καλλιτέχνες με μεγάλη αυτοθυσία, με υψηλό επαγγελματισμό και απόλυτη αίσθηση της υψηλής αποστολής του Θεάτρου. «Οι Έλληνες ηθοποιοί όχι απλώς μας κατέπληξαν, αλλά μας κατέκτησαν».
«Είναι ύψιστη τιμή για εμάς αυτή η διάκριση για την ελληνική συμμετοχή της συμπαραγωγής, όπως και για την εξαιρετική δουλειά του Θ. Αμπαζή», σημειώνει ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός.
Επίσης η Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου απέσπασε το Α΄ Βραβείο στο International Student Theatre Festival “Danail Chirpansky”, όπου συμμετείχε με μία από τις πτυχιακές παραστάσεις των φετινών αποφοίτων, τον «Αγαμέμνονα», του Αισχύλου, σε διδασκαλία Δημήτρη Ήμελλου.
Το βραβείο απένειμε η Κριτική Επιτροπή του Φεστιβάλ (Kama Ginkas, Maiya Pramatarova, Dejan Dukovski), στην ελληνική συμμετοχή, από κοινού μ’ εκείνη του Κρατικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου της Μόσχας (VGIK), το οποίο συμμετείχε με την παράσταση “The Old World Landowners” του Νικολάι Γκόγκολ.

Το International Student Theatre Festival «Danail Chirpansky» διοργανώνεται στο πλαίσιο των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων του Διεθνούς Ταμείου Προώθησης του Πολιτισμού της UNESCO, σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού της Βουλγαρίας και την Ακαδημία Θεατρικών και Κινηματογραφικών Τεχνών “Krastyo Sarafov”. Πρόκειται για ένα νέο θεσμό, του οποίου η φετινή πρώτη διοργάνωση διακρίθηκε για το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών, και που υπόσχεται πολλά ως πυρήνας ανταλλαγής για σπουδαστές – νέους καλλιτέχνες του θεάτρου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Χαλάνδρι

1.500

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;