17 κόλπα και χρήσιμες συμβουλές για το YouTube που θα σε τρελάνουν!
Είμαστε σίγουροι ότι τα περισσότερα δεν είχες ιδέα ότι υπάρχουν στo Youtube!

Το YouTube ανακοίνωσε πρόσφατα ένα νέο σχεδιασμό που περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά για την έκδοσή για υπολογιστή και κινητά.

Για παράδειγμα, παρουσιάστηκε μια νέα ιστοσελίδα για υπολογιστές που διαθέτει επιλογή μαύρου φόντου (Dark Theme) και προεπισκόπηση βίντεο αλλά και μια ιστοσελίδα για κινητά στην οποία παρέχεται τα χαρακτηριστικά: Double tap to seek, Variable Speed και πολλά άλλα. Με αφορμή αυτό, θα ήταν μια πολύ καλή ευκαιρία να μάθουμε μερικές συμβουλές και κόλπα για το YouTube που είναι εξαιρετικά αλλά άγνωστα.

Βρείτε παρακάτω μια λίστα με συμβουλές και κόλπα για το YouTube, καινούργια και παλιά.

Σχετικά βίντεο για την εφαρμογή του YouTube σε κινητά: Πρόσφατα προστέθηκε ένα χαρακτηριστικό που σας επιτρέπει να δείτε μια σειρά σχετικών βίντεο πατώντας κάπου μέσα στην οθόνη ενώ παρακολουθείτε κάποιο άλλο βίντεο σε πλήρη οθόνη στο κινητό σας.

2) Το χαρακτηριστικό Double tap to seek για κινητά παρουσιάστηκε πρόσφατα. Όταν πατάς δυο φορές δεξιά ή αριστερά από ένα βίντεο στο κινητό σου, ενεργοποιείς τo fast forward ή το rewind αντίστοιχα για 10 δευτερόλεπτα του βίντεο.

Το χαρακτηριστικό Variable speed για κινητά: Οι χρήστες ξετρελαίνονται να αυξάνουν ή να μειώνουν την ταχύτητα αναπαραγωγής του βίντεο για υπολογιστές, και τώρα αυτό το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο και για κινητά, για να απολαμβάνετε τα βίντεο σε όποια ταχύτητα προτιμάτε.

4) Μαύρο φόντο (Dark Theme) για υπολογιστή: η καινούργια ιστοσελίδα για υπολογιστή απέκτησε ένα νέο χαρακτηριστικό που ονομάζεται Dark Theme. Δημιουργήθηκε για να μειώσει την φωτεινότητα και να σας επιτρέπει να επικεντρώνεστε στα πραγματικά χρώματα των βίντεο που παρακολουθείτε. Το Dark Theme μετατρέπει το φόντο του YouTube σε μαύρο για ολόκληρη την εμπειρία της πλατφόρμας.

5) Προεπισκόπηση βίντεο στην ιστοσελίδα για υπολογιστές: όταν τοποθετείτε το δείκτη του ποντικιού πάνω από μια μικρογραφία στην επιφάνεια εργασίας, θα εμφανίζεται μια προεπισκόπηση του βίντεο, δίνοντάς σας μια καλύτερη αίσθηση για το τι πραγματεύεται το κάθε βίντεο και κάνοντας το πιο εύκολο να βρίσκετε το επόμενο υπέροχο βίντεο να παρακολουθήσετε.

6) Αποθηκεύστε βίντεο στην βιβλιοθήκη «Παρακολούθηση αργότερα»: δεν χρειάζεται να προσέχετε πια όταν βλέπετε βίντεο στο YouTube κατά τις εργάσιμες ώρες. Προσθέστε ένα βίντεο για να το παρακολουθήσετε αργότερα πατώντας το εικονίδιο ρολογιού στη μικρογραφία του βίντεο ή μέσω του εικονιδίου “Προσθήκη στο” κάτω από το βίντεο στη σελίδα παρακολούθησης.

7) Κοινοποιήστε ένα βίντεο σε συγκεκριμένη χρονική σήμανση: Παρακολουθήσατε κάτι που θέλετε να μοιραστείτε με τους φίλους σας; Μπορείτε να κοινοποιήσετε τον σύνδεσμο από ένα συγκεκριμένο μέρος του YouTube βίντεο. Μπορείτε να κάνετε παύση στο βίντεο, να κάνετε δεξί κλίκ και να επιλέξετε «Αντιγραφή συνδέσμου βίντεο την τρέχουσα στιγμή».

8) Παρακολουθήστε ένα βίντεο 360 μοιρών: Θέλατε ποτέ να πάτε κάπου που δεν μπορούσατε; Τώρα μπορείτε να νιώσετε την εμπειρία των βίντεο 360 μοιρών στο YouTube. Απλά κινήστε το κινητό σας τηλέφωνο στο χώρο όσο κολυμπάτε με τους καρχαρίες, δείτε από κοντά έναν ζωντανό δεινόσαυρο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο ή παρακολουθήστε τους Tritonal εν ώρα συναυλίας όπου και να είστε.

9) Παρακολουθήστε ένα βίντεο εικονικής πραγματικότητας με ένα headset: Είστε έτοιμοι για μια πιο συναρπαστική εμπειρία προβολής; Στην συσκευή του κινητού σας τηλεφώνου, κάντε κλικ στο εικονίδιο Cardboard σε ένα βίντεο 360 μοιρών και τοποθετήστε το κινητό σας στο viewer για να εισέλθετε στη λειτουργία εικονικής πραγματικότητας. Δοκιμάστε το στο σετ καρτών Google Cardboard ή Daydream View!

10) Συντομεύσεις πληκτρολογίου στον υπολογιστή σας! Ενώ παρακολουθείτε βίντεο στο YouTube:
● Τα αριθμημένα πλήκτρα σας πλοηγούν στην πρόοδο του βίντεο! Π.χ. Πατώντας τπ”2″ θα σας μεταφέρει στο βίντεο με 20%, το “6” θα σας μεταφέρει στο βίντεο στο 60%, το “0” θα κάνει επανεκκίνηση του βίντεο (0%)
● Το K θα θέσει σε παύση ή θα αναπαράγει το βίντεο
● Το J θα γυρίσει προς τα πίσω 10 δευτερόλεπτα
● Το L θα μεταβεί σε γρήγορη ταχύτητα 10 δευτερόλεπτα μπροστά
● Το M θα κάνει σίγαση ή θα την απενεργοποιήσει

Λέξεις-κλειδιά που σας βοηθούν να βρείτε ακριβώς αυτό που ψάχνετε:

● Προσθέστε εισαγωγικά για να αναζητήσετε έναν συγκεκριμένο όρο. Τα σύμβολα συν ή μείον για να συμπεριλάβετε ή να παραλείψετε αποτελέσματα.
● Προσθέστε την φράση «όλα στον τίτλο» (allintitle) στο πλαίσιο αναζήτησης πριν από τις λέξεις-κλειδιά, για να βεβαιωθείτε ότι τα αποτελέσματα θα περιλαμβάνουν όλες τις λέξεις-κλειδιά που αναζητήσατε στον τίτλο.
● Προσθέστε την λέξη HD στην αναζήτηση σας για να λάβετε αποτελέσματα υψηλής ευκρίνειας. μπορείτε επίσης να προσθέσετε την λέξη 3D για τρισδιάστατο περιεχόμενο.
● Προσθέστε τις λέξεις κανάλι ή playlist στο ερώτημα αναζήτησης.

12) Αλλάξτε το μέγεθος και την ανάλυση των βίντεο: Το YouTube προσφέρεται σε διάφορες μορφές ποιότητας και μεγέθους. Μπορείτε να επιλέξετε να παρακολουθείτε το βίντεο σε 144p μέχρι και 8K, επιλέγοντας από το μενού ποιότητας βίντεο.

13) Χρησιμοποιήστε φωνητικές εντολές για να μεταδώσετε βίντεο από το YouTube στην τηλεόραση με το Google Home. Δοκιμάστε να πείτε: “Αναπαραγωγή βίντεο γιόγκα στην τηλεόραση”.

14) Ελέγξτε το YouTube στην τηλεόραση από το κινητό τηλέφωνό σας: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνο, το tablet, τον υπολογιστή σας ή το Google Home για να ελέγξετε την εμπειρία του YouTube στην τηλεόραση. Βεβαιωθείτε ότι το κινητό τηλέφωνο, το tablet ή ο υπολογιστής σας είναι συνδεδεμένο στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi με τη συσκευή σας τηλεόρασης. Δοκιμάστε να πείτε στο Google Home : “Ok Google, παίξε βίντεο γιόγκα στην τηλεόραση.”

15) Παρακολουθήστε βίντεο με υπότιτλους, συμπεριλαμβανομένης της αυτόματης μετάφρασης: υπάρχουν 1 δισεκατομμύριο βίντεο με αυτόματες λεζάντες στο YouTube. Έτσι, αν δεν θέλετε να ενοχλήσετε τους άλλους γύρω σας, αυτό μπορεί να είναι το κατάλληλο για σας. Απλά κάντε κλικ στο κουμπί ρυθμίσεων και επιλέξτε να ενεργοποιήσετε τους υπότιτλους στη γλώσσα σας ή την αυτόματη μετάφραση όταν είναι διαθέσιμη!

16) Αγοράστε ή ενοικιάστε ταινίες στο YouTube. Επιλέξτε από νέες κυκλοφορίες, βραβευμένες ταινίες ακόμη και ταινίες που παίζουν ακόμα στους κινηματογράφους εδώ.

17) Μουσική YouTube, Παιχνίδια YouTube και YouTube Kids: Αν είστε λάτρεις της μουσικής, μπορείτε να απολαύσετε μια εμπειρία που δημιουργήθηκε ειδικά για το περιεχόμενο που αγαπάτε με τη Μουσική YouTube. Για τους παίκτες, το YouTube ξεκίνησε το YouTube Gaming. Και για τις οικογένειες που αναζητούν τον καλύτερο τρόπο παρακολούθησης στο YouTube, υπάρχει η εφαρμογή YouTube Kids.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;