Εβδομαδιαίες Προβλέψεις 2017: Δίας στον Σκορπιό - Στα βάθη της ψυχής
Από την Λίλιαν Σίμου. Δίας, ο μεγάλος ευεργέτης του ζωδιακού, πλανήτης ευκαιριών και δάσκαλος

Σημαντικός και ιδιαίτερα αγαπητός, δείκτης ευημερίας κάποιες φορές, υπερβολής και σπατάλης δυνάμεων κάποιες άλλες φορές…
Συνήθως συνδυάζεται με την τύχη, την προστασία και την χαρά. Είναι μία αισιόδοξη νότα, που βέβαια δεν πρέπει να μας κάνει να επαναπαυτούμε.

Πόσες φορές στη ζωή δεν αναζητήσαμε την ευκαιρία;
Πόσες φορές ελπίσαμε η τύχη να μας βοηθήσει;

Σε ένα κόσμο γεμάτο αντιφάσεις και εμπειρίες μέσα από αντιξοότητες, υπάρχει η ανάγκη να αισθανθούμε προστατευμένοι, ευνοημένοι, ίσως πιο…τυχεροί… Κι αυτό προκύπτει μέσα από την επεκτατική δύναμη του Δία.

Ο Δίας, δάσκαλος σημαντικός στον ζωδιακό, μας διδάσκει τον τρόπο να λειτουργήσουμε σε ένα κοινωνικό σύνολο, να διακριθούμε με τα προσόντα μας, να προβάλλουμε τις δεξιότητές μας.
Για έναν χρόνο κινήθηκε στο ζώδιο του Ζυγού, όπου οι σχέσεις δοκιμάστηκαν σε κάθε επίπεδο. Ξεκινώντας από τη σχέση προς τον ίδιο μας τον εαυτό, προς το άμεσο περιβάλλον, προς τις κοινωνικές μας επαφές.
Αναζητώντας την αρμονία γύρω μας, προκειμένου να έχουμε ισορροπία έπρεπε να αναζητηθούν ποιοτικά στοιχεία. Η ευγένεια, η κομψότητα και οι λεπτοί τρόποι συμπεριφοράς, θα έπρεπε να γίνουν βασικά στοιχεία της προσωπικής και κοινωνικής έκφρασης. Ο Ζυγός κρύβει την αίσθηση του δικαίου και ο Κρόνος που κυβερνά από έξαρση, όταν εκλείπει η ποιότητα, κρίνει και αποκόπτει το ανάρμοστο.
Οι δύσκολες όψεις προς τον Ουρανό και προς τον Πλούτωνα, κατά τη διάρκεια του έτους, υπήρξαν καταλυτικές. Καθώς ο Ζυγός είναι το ζώδιο της ένωσης και της αντιπαλότητας ταυτόχρονα, αντιπαραθέσεις υπήρξαν κατά τη διάρκεια του χρόνου, με απότομες αλλαγές στις σχέσεις, ρήξεις και διαφωνίες.
Η σύγκρουση μεταξύ της επιθυμίας να έρθουμε πιο κοντά και παράλληλα να διατηρήσουμε την αυτονομία μας και την ποιοτική μας ταυτότητα, προκάλεσε ρωγμές στις σχέσεις που είχαν αμφίρροπες ισορροπίες και άντεξαν στις πιέσεις όσες μπορούσαν να έχουν υπόβαθρο.

Από την 10η Οκτωβρίου 2017, ο Δίας περνά στο ζώδιο του Σκορπιού, ένα ζώδιο δύναμης και εσωστρέφειας. Θα παραμείνει εκεί ως την 9η Νοεμβρίου 2018

Ο Σκορπιός είναι ένα ιδιαίτερο ζώδιο!

Είναι ο χώρος όπου βιώνεται κάθε συναίσθημα, βαθιά και καταλυτικά, και παραμένει σταθερά έως ότου κατανοηθεί και γίνει αποδεκτή η αίσθησή του. Πάθη, πόθοι, φόβοι, αγωνίες, συμπλέγματα, κρύβονται στην αρνητική πτυχή του ζωδίου.
Είναι το σημείο «μηδέν» όπου κάποια θέματα κλείνουν τον κύκλο τους και άλλα είναι στην προετοιμασία εκκίνησης.
Είναι εκεί όπου παραμένουμε με πείσμα προσηλωμένοι, φοβούμενοι το τέλος, την απώλεια, ενώ κατά βάθος γνωρίζουμε πως μέσω αυτών θα αναγεννηθούμε, θα αισθανθούμε ξανά δυνατοί, θα δοκιμάσουμε και θα δοκιμαστούμε, θα αναλώσουμε δυνάμεις, για να φθάσουμε στα όριά μας.
Ζώδιο της κατάκτησης και του απόλυτου ελέγχου, αφού το κυβερνούν ο Άρης και ο Πλούτωνας, αντιπροσωπεύει τη μάχη μέχρις εσχάτων!
Το σίγουρο είναι πως ο Σκορπιός λειτουργεί σαν ένα ζώδιο μύησης και εξέλιξης, που αν διαχειριστούμε σωστά, θα μας προσφέρει άπλετες ευκαιρίες και δυνατότητες ανέλιξης και προόδου.

Ο Δίας λοιπόν, έρχεται να επεκτείνει όλες αυτές τις ιδιότητες.
Στα πρακτικά θέματα, θα επιδιώκουμε την δύναμη μέσω της ύλης. Θα υπάρξει εμμονή με την κατάκτηση και την κυριαρχία. Μέσω του ελέγχου ή της χειραγώγησης, θα θέλουμε να διατηρήσουμε την υπεροχή μας.
Στις προσωπικές σχέσεις, θα δώσουμε έμφαση στο πάθος και στον πόθο. Θα επιδιώξουμε να ζήσουμε έντονες στιγμές, αλλά παράλληλα μπορεί να νιώσουμε ζήλια, φόβο, αγωνία για την σχέση μας.
Σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο, θα υπάρχουν κρυφές κινήσεις, ενίοτε μυστικές και υπόγειες, με στόχο την συσσώρευση του πλούτου και την επιρροή της μάζας. Θα ενισχύεται ο φόβος και η αίσθηση της «απειλής», προκειμένου να διατηρηθεί η δύναμη σε εκείνους που δρουν παρασκηνιακά.
Σε ένα πιο βαθύ πνευματικό πεδίο, ο Δίας θα προσφέρει θετικό έργο και λόγω του ότι θα σχηματίσει τρίγωνο προς τον Ποσειδώνα, θα έχουμε την δυνατότητα να εμβαθύνουμε σε γνώση και στην αυτογνωσία, να ανακαλύψουμε μέσω της έμπνευσης, δρόμους ανακάλυψης και αποκάλυψης.

Όσοι έχετε γεννηθεί με τον Δία στον Σκορπιό, θα έχετε την χαρά να ξεκινήσετε ένα μεγάλο δημιουργικό κύκλο ευκαιριών, που θα σας προσφέρει δυνατότητες εξέλιξης για τα επόμενα δώδεκα χρόνια. Ένα κύκλο αναγέννησης, εξέλιξης και ενδυνάμωσης.

Ο Δίας στον πολιτικό χάρτη της Ελλάδας

Ο Δίας στον γενέθλιο χάρτη της χώρας μας, θα κινηθεί ως το τέλος του 2018 στον τομέα που συμβολίζει τις εργαζόμενες τάξεις και τα θέματα υγείας.
Αν και ως διέλευση στον Σκορπιό, δεν έχει σημαντικές δύσκολες όψεις, στον χάρτη της Ελλάδας, θα σχηματίσει τετράγωνα με τον Ουρανό, τον Ήλιο, τον Κρόνο, τον Χείρωνα και τον Ερμή της χώρας.
Καθώς ο Ήλιος σηματοδοτεί την κυβέρνηση, ο Κρόνος την αντιπολίτευση, ενώ ο Ερμής είναι κυβερνήτης της Σελήνης και του ωροσκόπου, δηλαδή του λαού, διαπιστώνουμε πως θα υπάρξουν πιέσεις προς και από αυτές τις κατευθύνσεις.
Ο Δίας στον χώρο των εργαζομένων, διογκώνει την απώλεια που υφίστανται τα τελευταία χρόνια και την απαισιοδοξία, καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει διέξοδος από το τέλμα.
Θα ασκηθούν πιέσεις προς τους πολιτικούς, κυβέρνηση και αντιπολίτευση, προσπαθώντας να κερδίσουν το χαμένο έδαφος στα εργασιακά. Ωστόσο, η αντίδραση που ενδεχομένως θα υπάρξει αρχικά, θα βρει σθεναρή αντίσταση από όλη την πολιτική σκηνή, καθώς δεν φαίνεται να ευνοούν τους πολίτες κυβέρνηση και αντιπολίτευση. Υπάρχει περίπτωση να αλλάξει ο λαός στάση και άποψη, και να κάνει ένα αποφασιστικό βήμα προς το τέλος της διαδρομής του Δία στον Σκορπιό, δηλαδή το φθινόπωρο του 2018.
Σε συνδυασμό με τα προγνωστικά του έτους, για την χώρα, θα κριθεί κατά πόσο θα είναι επιτυχημένο αυτό το βήμα.
Θετική επιρροή του Δία προς την Αφροδίτη και τους Δεσμούς της Σελήνης, ίσως βοηθήσει να αναγεννηθεί το πνεύμα δημιουργικότητας και να ξεκινήσουμε από μικρά και προσεκτικά βήματα, προκειμένου να θέσουμε νέα θεμέλια στη ζωή μας, και ίσως να δώσουμε βαρύτητα σε άλλες αξίες και προτεραιότητες.

Στην πληθωρική του διάθεση, μπαίνουν σε επανεξέταση:
-Γονιμότητα

-Έλεγχος

-Απόλυτο

-Χειραγώγηση

-Αίσθηση κυριαρχίας

-Υποβολή ιδεών

-Πείσμα

-Μάχη μέχρις εσχάτων

-Αποταμίευση

-Λίμπιντο

-Φόβος

-Εμμονές

-Πάθη

-Σεξουαλικότητα

-Υπόγεια δύναμη

-Διαβρωτική δύναμη

-Μεταμόρφωση

-Μετάλλαξη

-Μύηση

-Θάνατος

-Αναγέννηση

-Κυτταρικές αλλαγές

Σύντομες συμβουλές για κάθε ζώδιο και ωροσκόπο:

Επόμενο

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Πλήρης Απασχόληση

18-01-2024

Ασπρόπυργος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;