Γιατί αξίζει να δεις τη
Και όχι δεν πρόκειται για μια ακόμη αθλητική ταινία!

Πριν τους αγώνες για την ταυτότητα του φύλου, είχε προηγηθεί στα 70s η απόλυτη αθλητική μάχη των φύλων.

Ο διάσημος αγώνας τέννις το 1973 μεταξύ της τότε παγκόσμιας πρωταθλήτριας Billie Jean King και του μεσήλικα, πρώην πρωταθλητή Bobby Riggs έμεινε στην ιστορία τόσο για το αποτέλεσμα και τις μετέπειτα αντιδράσεις-επιδράσεις όσο και για το οπτικό show που στήθηκε και την δημοφιλία του εκείνη την εποχή. Η «πολυαναμενόμενη όμως ταινία «Battle of the sexes» ασχολείται-εκτός από τον πολυδιαφημισμένο αγώνα- και με τις προσωπικότητες των 2 αθλητών και τις προσωπικές μάχες που έδιναν την εποχή εκείνη.

Η Emma Stone (κάτοχος του Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου για το La La Land) ενσαρκώνει την 29χρονη Billie Jean που με την υποστήριξη του συζύγου της μάχεται τόσο για τα δικαιώματα της ως αθλήτρια παγκόσμιου επιπέδου, σε μια συντηρητική και σεξιστική ακόμα αθλητική βιομηχανία, όσο και για την συνειδητοποίηση και την αποδοχή της σεξουαλικότητας της. Ο Steve Carell, ως ξεπερασμένος και ξεπεσμένος 55χρονος Riggs, έχοντας χάσει όλα του τα χρήματα αλλά και την φήμη του εξαιτίας των εθισμών του, τα παίζει όλα για όλα προκαλώντας την γυναίκα και την αθλήτρια σε ενα παιχνίδι ισχύος.

Εκτός από την δεδομένη αξία των 2 πρωταγωνιστών Stone και Carell, το σκηνοθετικό ζεύγος (και στη ζωή) Valerie Faris και Jonathan Drayton καθώς και ο σεναριογράφος της ταινίας Simon Beaufoy αποτελούν εγγύηση για την καλλιτεχνική αξία της ταινίας (δημιουργοί οι πρώτοι του υποψήφιου για 4 Όσκαρ Little Miss Sunshine το 2006 και κάτοχος του Όσκαρ προσαρμοσμένου σεναρίου για το Slumdog Millionaire το 2009 ο τελευταίος). Αναμένεται και η εμπορική επιτυχία μιας και οι πρώτες κριτικές είναι πολύ καλές και εστιάζουν κυρίως στις ερμηνείες των ηθοποιών αλλά και την σεναριακή προσέγγιση που ξεφεύγει απο το «μια ακόμα αθλητική ταινία». Το καστ συμπληρώνουν οι Andrea Riseborough, Sarah Silverman, Bill Pullman, Alan Cumming και Elisabeth Shue.

Η ταινία «Battle of the Sexes» κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 12 Οκτωβρίου.

Διάβασε περισσότερα στο sportstones.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;