Athens Tattoo Expo 2017: Ο Proki μιλάει στο neolaia.gr
Δείτε τι μας είπε ο Proki με αφορμή το Athens Tattoo Expo!

Το Proki Tattoo Studio άνοιξε το 2010 από τον Proki aka Κώστα Μπαρώνη, στο Ίλιον.  Ο Proki κάνει tattoo από το 1995 και ειδικεύεται στα Realistic, Colour και Black n’ Grey πορτρέτα και Surreal Custom Tattoo.

Με αφορμή το Athens Tattoo Expo που θα πραγματοποιηθεί τις 7 και 8 Οκτωβρίου στο Ωδείο Αθηνών μιλήσαμε με τον Proki!

Μάθε εδώ τα πάντα για το Athens Tattoo Expo! 

1.Ουσιαστικά τι θεωρείς ότι είναι αυτό που σε διαφοροποιεί από τους άλλους καλλιτέχνες του χώρου;

Αυτό που με διαφοροποιεί είναι το στιλ μου σε παγκόσμιο επίπεδο και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζω την τέχνη μου. Θεωρούμαι πρωτοπόρος στο ρεαλισμό και θεωρώ ότι έχω κάνει κάποια βήματα μπροστά που με ξεχωρίζουν από αυτό που θεωρείται συνηθισμένο και μαζικό. Έχω σαν βάση μου να μην αντιγράφω τους άλλους , να διατηρώ την προσωπικότητα στην τέχνη μου και νομίζω πως αυτό περνάει στον κόσμο.

2. Ποιο είναι το πιο ασυνήθιστο σχέδιο που σου έχουν ζητήσει;

Πλέον δεν υπάρχει ασυνήθιστο με την έννοια ότι πια η τέχνη των τατού έχει προχωρήσει πολύ και έχουμε δει πολλά διαφορετικά σχέδια να επικρατούν. Ίσως τα πιο περίεργα να τα ζητούν οι ίδιοι οι tattoo artists όταν κάνουν τατού για τον εαυτό τους, που ίσως είναι ένα βήμα παραπέρα.

3. Ποιος είναι ο χειρότερος τύπος πελάτη;

Ο χειρότερος είναι αυτός που θέλει να κάνει τατού επειδή είναι της μόδας και θέλει να αντιγράψει αυτά που βλέπει γύρω του, από ανθρώπους διάσημους, ή μοντέλα. Συνήθως αυτός ο τύπος πελάτη εμπιστεύεται τη μάζα και όχι τον ίδιο τον καλλιτέχνη που θα του προτείνει κάτι πιο μοναδικό. Η δουλειά μας εκεί γίνεται δύσκολη γιατί ο πελάτης αρνείται να ακούσει και πρέπει να τον δασκαλέψεις/συμβουλέψεις, κάτι που παίρνει χρόνο.

4. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το μέλλον των τατού;

Στην Ελλάδα δεν πάει καλά. Και παγκοσμίως αλλά κυρίως εδώ λόγω κρίσης, κ επειδή όλοι το βλέπουν σαν την εύκολη λύση επειδή έχει πέραση. Πια το τατού έχει χάσει τη μαγεία του, δεν είναι πια underground όπως παλιά. Πια ο καθένας, χωρίς να είναι ειδικευμένος, επιλέγει να αρχίσει να χτυπάει τατού σαν επάγγελμα, χωρίς να έχει βάση ή πάθος γι’ αυτό, απλά για να βγάλουν λεφτά. Πλέον ο καθένας επιλέγει να γίνει tattoo artist, ενώ οι παλιοί artists είχαν βαθιά κουλτούρα. Γενικά δεν το βλέπω θετικό το μέλλον, γιατί πια το τατού έχει μπει σε χώρους που δε θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να έχει μπει. Θεωρείται πια πολύ εμπορικό και όλοι κοπιάρουν τους άλλους. Λείπει η αυθεντικότητα , η φαντασίακαι η αγνότητα αυτής της ιδιαίτερης τέχνης που θέλει σεβασμό σαν όλες τις τέχνες.

5. Πως αισθάνεσαι που βρίσκεσαι στο Athens Tattoo Expo;

Είναι πολύ ωραία, είναι μια γιορτή για την τέχνη μας που την περιμένουμε πως και πως. Αισθάνομαι πιο καλά απ ότι στα International Conventions που είναι πιο μαζικά. Το Expo είναι πιο premium και είμαι πολύ χαρούμενος για τη συμμετοχή μου εδώ!

6. Ποιο είναι το μήνυμά σου στους ανερχόμενους τατού artists και ποια η συμβουλή που θα έδινες σε κάποιον νέο στο χώρο του ink;

Θα ήθελα να τους πω ότι τα τατού δεν είναι εύκολη λύση και σαν επάγγελμα χρειάζεται πολύ πάθος και υπομονή. Τους συνιστώ να κάνουν αυτό που βγαίνει πραγματικά από μέσα τους και να μην αντιγράφουν τους άλλους. Να κρατάνε χαρακτήρα και να νιώθουν πραγματικά ευτυχισμένοι με αυτό που κάνουν, να μη το κάνουν μόνο για τα χρήματα. Θέλει πολύ δουλειά, φαντασία και αυθεντικότητα!

6. Τι έχεις να πεις για τη συνεργασία του Expo με το Make A Wish;
Είναι πάρα πολύ θετικό! Από το στούντιο μου συμμετέχουν και 2 καλλιτέχνες που θα εργαστούν αφιλοκερδώς για τα Αστέρια της Αγάπης κατά τη διάρκεια του διημέρου. Μακάρι πραγματικά να καθιερωθεί αυτή η συνεργασία στον κόσμο των εκθέσεων τατουάζ και να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, γιατί πέρα από την προσφορά για καλό σκοπό, είναι και ένας τρόπος να συμμετέχει το κοινό, να περνάει καλά και να κάνει το σχέδιο της επιλογής του που θα έχει να θυμάται!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
90'
2 - 1
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
FT
2 - 0
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;