ReGeneration: Δύο διαφορετικές πλευρές, μια μοναδική εμπειρία, όπως τη βίωσαν δύο συμμετέχοντες στο πρωτοποριακό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης
Ο Δημήτρης Τσούμας, Human Resources Manager Greece & Saudi Arabia Metallurgy Division στην IMERYS και ο Γιάννης Λαγιόπουλος που μέσω του ReGeneration εργάζεται στο τμήμα Περιβάλλοντος, Υγιεινής & Ασφάλειας και Ποιότητας… μιλάνε στο neolaia.gr.

To ReGeneration είναι ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα αμειβόμενης απασχόλησης για πτυχιούχους έως 29 ετών, με δυναμική και ποιότητα που ξεχωρίζουν και έρχεται να γεφυρώσει το κενό που έχει δημιουργηθεί μεταξύ των νέων που έχουν ολοκληρώσει την τριτοβάθμια εκπαίδευσή τους και των εταιριών που δυσκολεύονται να βρουν στους σημερινούς αποφοίτους τις δεξιότητες που θεωρούν απαραίτητες.

Ο κ. Τσούμας από την IMERYS μας εξηγεί τα πλεονεκτήματα του ReGeneration για τους συμμετέχοντες και την αγορά εργασίας:

H IMERYS είναι παγκόσμιος ηγέτης στα εξειδικευμένα ορυκτά προϊόντα για βιομηχανική χρήση, διαθέτοντας λειτουργικές λύσεις υψηλής προστιθέμενης αξίας για έναν μεγάλο αριθμό βιομηχανικών κλάδων, από βιομηχανίες μεταποίησης έως καταναλωτικά αγαθά. Ο Όμιλος IMERYS δραστηριοποιείται σε 50 χώρες, έχοντας 250 εγκαταστάσεις, 8 ερευνητικά κέντρα και απασχολώντας 16.000 εργαζομένους. Στην Ελλάδα η IMERYS απασχολεί περίπου 330 εργαζομένους με σχέση εξαρτημένης εργασίας σε Αθήνα και Μήλο.

Για να ενταχθεί κάποιος στο εργατικό δυναμικό της IMERYS, εκτός από τα τυπικά προσόντα και την σχετική εμπειρία που απαιτείται για κάθε θέση, είναι σημαντικό να διαθέτει συγκεκριμένες ηγετικές δεξιότητες. Δύσκολο να επιλέξω μία δεξιότητα που θα καθιστούσε έναν υποψήφιο ξεχωριστό. Μάλλον θα έλεγα το κατά πόσον γνωρίζει τα δυνατά του στοιχεία, αλλά και αυτά που χρειάζεται να βελτιώσει. Η αυτοπεποίθηση για τις γνώσεις και τις δεξιότητες του/της και ο ενθουσιασμός που επιδεικνύει για να μάθει, να αποκτήσει περισσότερες αρμοδιότητες, να βελτιωθεί και να εξελιχθεί.

Ακόμα και σε θέσεις που δεν απαιτείται ιδιαίτερη εμπειρία, όπως θέσεις απόκτησης εμπειρίας, βλέπω μια δυσκολία στην ευελιξία των υποψηφίων. Δυσκολία στο να πάρουν έναν ρόλο, που ίσως να μην ήταν αρχικά στο μυαλό τους, δυσκολία στο να κάνουν κάτι λίγο έξω από το αντικείμενο σπουδών τους, δυσκολία στο να μετακινηθούν εκτός Αθήνας ή και Ελλάδας, αν απαιτείται, και δυσκολία στο να βγουν έξω από το «comfort zone» τους.

Η απόφαση μας να συμμετάσχουμε στο ReGeneration πηγάζει από το γεγονός ότι το πρόγραμμα ταυτίζεται και με την δική μας φιλοσοφία, δηλαδή να βοηθήσουμε τους νέους υποψήφιους να αποκτήσουν επαγγελματική εμπειρία και χρήσιμα εφόδια για την μελλοντική τους καριέρα. 

Η αξιοπιστία του ReGeneration στην διαδικασία επιλογής των τελικών υποψηφίων, ήταν επίσης βασικό κριτήριο για την ένταξη μας στο πρόγραμμα. Το ReGeneration σαν πρόγραμμα, έρχεται να συμπληρώσει και άλλες σχετικές δράσεις του Ομίλου, για να αποκτήσουν νέοι επιστήμονες εργασιακή εμπειρία.

Μέσα από την συμμετοχή μας στο πρόγραμμα, προσλάβαμε νέους συναδέλφους με καλό επίπεδο σπουδών και επιστημονικό υπόβαθρο. Νέους συναδέλφους με εξαιρετικούς χαρακτήρες, διάθεση και όρεξη να δουλέψουν και να δοκιμαστούν σε διάφορες πτυχές του ρόλου τους. Προφανώς αποτιμάται θετικά η συμμετοχή μας στο πρόγραμμα, σαν μια κοινωνικά υπεύθυνη στάση στην αντιμετώπιση της νεανικής ανεργίας.

Προτρέπω εσάς τους νέους να αγκαλιάσετε το πρόγραμμα. Η διαδικασία επιλογής από μόνη της, είναι μια νέα εμπειρία. Η συμμετοχή σε συνεντεύξεις θα σας ενδυναμώσει για τα μελλοντικά σας βήματα.  Δοκιμάστε να εργαστείτε σε θέσεις, ακόμα και αν αυτές δεν θα ήταν  η πρώτη επιλογή σας ή σε απόλυτη συνάφεια με τις σπουδές σας. Μπορεί να σας ανοίξουν ορίζοντες που θα σας εκπλήξουν ευχάριστα. Μην αφήσετε την ευκαιρία του ReGeneration ανεκμετάλλευτη, δοκιμάστε και καλή επιτυχία!

Ο Γιάννης μοιράζεται την εμπειρία του ReGeneration:

Eίμαι 29 ετών, απόφοιτος του τμήματος «Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος» του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακό δίπλωμα στο «Περιβάλλον και Ανάπτυξη» από το ΕΜΠ. Tο Δεκέμβριο του 2016, είχα την τύχη να ξεκινήσω μέσω του ReGeneration, να εργάζομαι για την Imerys Βιομηχανικά Ορυκτά Ελλάς Α.Ε., στο τμήμα Περιβάλλοντος, Υγιεινής & Ασφάλειας και Ποιότητας (EHSQ) και είμαι πολύ χαρούμενος που η συνεργασία μου με την εταιρεία, έχει ήδη ανανεωθεί από τον Ιούνιο.

Η εμπειρία του ReGeneration ήταν και παραμένει μοναδική για εμένα. Αρχικά, μόνο θετικά με εξέπληξε η οργάνωση του προγράμματος, ήδη από το στάδιο των αιτήσεων των υποψηφίων. Έχοντας ολοκληρώσει όλα τα στάδια αξιολόγησης, χάρηκα ιδιαίτερα που μου ανακοινώθηκε η αναλυτική επίδοσή μου σε αυτά, με εμπεριστατωμένο τρόπο. Αφού γνώρισα την ομάδα του ReGeneration, σε μία από τις εκδηλώσεις του προγράμματος, συνειδητοποίησα που έγκειται η επιτυχία του. Το ReGeneration είναι ένα πρόγραμμα φτιαγμένο από νέους για νέους, οι οποίοι αφουγκράζονται τις ίδιες ανησυχίες επαγγελματικής εξέλιξης και προσωπικής ανάπτυξης με τους νέους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεται, καθώς και τις ανάγκες της αγοράς.

Το πιο σημαντικό εφόδιο που μου έδωσε το πρόγραμμα είναι οι ευκαιρίες προσωπικής και επαγγελματικής ανάπτυξης, μέσω των σεμιναρίων σε συνεργασία με την ΟΤΕ Academy, του προγράμματος κοινωνικής προσφοράς αλλά και των ευκαιριών για  networking.

Από τη μέχρι τώρα εμπειρία μου στην αγορά εργασίας, το προσόν που ξεχωρίζει ένα υποψήφιο, πέρα από τα τυπικά προσόντα (π.χ. πτυχίο, ξένες γλώσσες κτλ.), θεωρώ πως είναι τα επονομαζόμενα soft skills, δηλαδή οι δεξιότητες και οι συμπεριφορές ενός υποψηφίου. Συνολικά θα το έθετα, ως η συμπεριφορά του καθενός μας εντός του επαγγελματικού χώρου και ο τρόπος που αλληλοεπιδρούμε με τους συνεργάτες μας. Αν θα έπρεπε να διαλέξω μία από αυτές τις δεξιότητες, θα ήταν σίγουρα η αποτελεσματική επικοινωνία. Το ReGeneration, μέσα από το ολιστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης καλλιεργεί, στηρίζει και αναδεικνύει τα soft skills των υποψηφίων, καθ’όλη την διάρκεια της απασχόλησης τους.

To ReGeneration αποτέλεσε για εμένα ένα συναρπαστικό ταξίδι με πολλές καλές στιγμές.  Αν έπρεπε να ξεχωρίσω μία και μόνο, θα ήταν η στιγμή που μου ανακοινώθηκε ότι είμαι επιτυχών του 3ου κύκλου του ReGeneration, γιατί πριν ακόμα προκύψει η θέση εργασίας στην Imerys, ένιωθα ήδη κερδισμένος που είχα την ευκαιρία να είμαι μέρος μιας ομάδας ταλαντούχων νέων, οι οποίοι ήταν πρόθυμοι να μοιραστούν τις ανησυχίες. Εξίσου σημαντική στιγμή ήταν και η αυτή που έμαθα για την πρόσληψή μου από την εταιρεία και αυτό γιατί ήξερα, ότι ξεκινάει ένας νέος κύκλος στη επαγγελματική και προσωπική μου ζωή γενικότερα.

Θεωρώ ότι πολλοί είναι οι νέοι στην Ελλάδα που έχουν πολλά παραπάνω από τα τυπικά προσόντα για μία θέση εργασίας. Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι δεν τους δίνεται μία επαγγελματική ευκαιρία σχετική με το αντικείμενο των σπουδών τους, ώστε να γίνει αυτό το “perfect match” και κατ’ επέκταση να τους δοθεί η ευκαιρία να ξεχωρίσουν και να δημιουργήσουν τις δικές τους ιστορίες επιτυχίας.

Το ReGeneration λοιπόν είναι εδώ και δίνει ακριβώς αυτήν την ευκαιρία και το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Οι αιτήσεις για το ReGeneration θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι και την Παρασκευή 06/10.

Μάθε τα πάντα για το ReGeneration και κάνε την αίτηση σου για τον νέο κύκλο εδώ! 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
  
  
  
 1