8 χαριτωμένα ζωάκια που δεν ήξερες καν πως υπάρχουν!
Τα θέλω όλα!

1. Dik Dik.

Related image

Πήρε την περίεργη εως και αστεία ονομασία του απο τους ήχους που βγάζει όταν θέλει να προειδοποιήσει τα υπόλοιπα dik dik οτι πλησιάζει εχθρός. Άχου το!

 

2. Fennec fox.

Image result for fennec fox

Πρόκειται για μια μικροσκοπική νυκτόβια αλεπού που βρίσκεται στην Σαχάρα της βορείου Αφρικής  που τρέφεται με έντομα, μικρά θηλαστικά λαι πουλιά. Ο λόγος για τα τεράστια αυτιά που είναι και το σήμα κατατεθέν της αλεπουδίτσας, είναι για να ακούει τα θηράματα του όταν κινούνται υπόγεια.

 

 

3. Sugar Glider.

Δεν κάνει εντύπωση που αυτά τα μικρά γλυκά πλάσματα τρώνε… γλυκά! Η προτιμώμενη διατροφή τους περιλαμβάνει οτιδήποτε γλυκό μπορούν να εντοπίσουν στο φυσικό τους περιβάλλον, την οποία τροφή την βρίσκουν πετώντας! Βρίσκονται σε τμήματα της Αυστραλίας, στη Νεα Γουινέα και στην Τασμανία.

 

4. Pangolin.

Image result for cute pangolin

 

H λέξη Pangolin πηγάζει απο την λατινική λέξη “pengguling” και σημαίνει “κάτι που τυλίγεται”.

Το πανέμορφο αυτό πλασματάκι βρίσκεται στις τροπικές ζώνες της Αφρικής και της Ασίας και τα “λέπια” του είναι το σήμα κατατεθέν χαρακτηριστικό του, θωρακίζοντας και προστατέθοντας το απο άλλα άγρια ζώα.

 

5. Jerboa.

Image result for jerboa

Αυτό το μικροσκοπικό τρωκτικό που θυμίζει πιο πολυ πόκεμον παρά ζωάκι ζεί στην έρημο της Βορείου Αφρικής και στην Ασία.

Τρέφεται με σπόρους, οχι όμως πολύ σκληρούς, και μικρά έντομα  ενώ σε αντίθεση με το συγγενικό του χαμστεράκι, δεν αποθηκέυει την τροφή του!

 

6. Baluchistan Pygmy Jerboa.

Image result for pygmy jerboa

Το μέγιστο ύψος που μπορεί να φτάσει αυτο το μικρό πλασματάκι με τα θυμωμένα ματάκια είναι μόλς 4.4 εκατοστά και έχει μπεί στο  Guinness Book of Records ώς το μικρότερο τρωκτικό του κόσμου!

 

7. Elephant shrew.

Related image

Αυτό το μικροσκοπικό θηλαστικό τρέφεται κυρίως με έντομα, αράχνες, σαρανταποδαρούσες και σκουλήκια χρησιμοποιώντας την “προβοσκίδα” του για να βάζει μικρά κομμάτια τροφής στο στόμα του!

 

8. Sand kitten (Felis margarita).

adorable endangered species

Αυτες οι μικρες χνουδωτές μπαλίτσες αγάπης που εντοπίζονται στη Βόρεια Αφρική, στη Μέση Ανατολή και στην Κεντρική Ασία είναι είδος προς εξαφάνιση…

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 2 
 2