Πώς να πετύχετε τον τέλειο cappuccino
Πώς να φτιάξεις τον τέλειο cappuccino στο σπίτι!

Όπως σε όλα τα πράγματα, έτσι και εδώ, εφόσον πρόκειται για τον τέλειο cappuccino και οχι έναν μέτριο cappuccino, πρέπει να δώσεις βάση στις μικρές λεπτομέρειες που όμως κάνουν μεγάλη διαφορά! Άν διαθέτεις καφετιέρα με ακροφύσιο στο σπίτι σου αυτό είναι game changer, αν όμως όχι μην στεναχωριέσαι, υπάρχει και το μπρικάκι!

Τί να προσέξεις:

1. Να είναι ένα ωραίο γλυκόπιοτο χαρμάνι espresso που θα αρμόζει στα δικά σου γούστα.

Υπάρχουν πολλές επωνυμίες στον χώρο του καφέ και αν δεν έχεις μια στοιχειώδη γνώση ίσως σου φανεί λίγο χαοτικό! No worries, ακόμα και στο σουπερμάρκετ θα βρείς αξιόλογες brand που πολλές φορές αναφέρουν το χαρμάνι τους. Για καφετιέρες πάρτε αλεσμένο espresso, για χέρι παρτε στιγμιαίο espresso.

2. Προσέχουμε να μην βράσει πολύ το γάλα.

Το γάλα θα καεί αμέσως άπαξ και πάρει βράση στο μπρίκι και δεν θα πίνεται. Το ίδιο υφίσταται και στην περίπτωση του ακροφυσίου της καφετιέρας.

3. Τα πρόσθετα να μην μπαίνουν σε μεγάλες ποσότητες γιατι αλλοιώνουν την γέυση του καφέ.

Και όταν λέω πρόσθετα εννοώ σκόνη σοκολάτας, σκόνη κανέλλας, διάφορα σιρόπια, σαντιγύ και ακόμα και εξτρά γάλα. Modesty πάνω απ’ όλα!

4. Το γάλα να είναι φρέσκο και όχι εβαπορέ ή κρέμα γάλακτος.

Τα προαναφερθέντα είναι πολύ “βαριά” και δεν θα πήξουν ποτέ.

 

Μέθοδος παρασκευής:

1. Ξεκινάμε με το γάλα.

Βυθίστε το ακροφύσιο του ατμού λίγο πιο κάτω απο την επιφάνεια του γάλακτος. Πρώτα δίνουμε όγκο και μετά γεμάτο σώμα. Όταν το γάλα αρχίσει να αφρίζει, ύψωσε την μότα η το κανατάκι σου ωστε να βυθιστεί το ακροφύσιο και αφήσέ το να βράσει σιγανά. Μην ανεβοκατεβάζεις το κανατάκι ποτέ. Η διαδικασία αυτή να μην διαρκεί παραπάνω απο ένα λεπτό. Κρατάμε στο χέρι το κανατάκι και κάνουμε απαλή κυκλική κίνηση με τον καρπό. Έπειτα αφήνουμε στην άκρη να “κάτσει” μέχρι να παρασκευαστεί ο καφές.

 

2. Φτιάξτε τον espresso και ετοίμασε την κούπα σου με την επιθυμητή ποσότητα ζάχαρης/ γλυκαντικού.

Φτιάξε τον espresso με την δοσολογία που προτείνει η brand που χρησιμοποιείς. Άσε να τρέξει για ποσότητα διπλού espresso. Άν θέλετε να φτιάξετε latte βάλτε μονή δόση espresso. Έπειτα ανακατέψτε τον καφέ με την ζάχαρη μέχρις ότου έχει διαλυθεί καλά. (Πρόσθετο ανακάτεμα αφότου έχει μπεί το γάλα θα στον κάνει σαν να πίνεις γάλα σκέτο.)

 

3. Ρίξε με προσοχή και “πλαγιαστά” το γάλα μέσα στην κούπα σου.

Επανέλαβε ξανα την κυκλική κίνηση του καρπόυ σου με το κανατάκι στο χέρι και αφαίρεσε με κουταλάκι τυχόν αφρό και φυσαλίδες απο την επιφάνεια του γάλακτος. Το σωστό αφρόγαλα πρέπει στην όψη να είναι λείο σαν μετάξι. Βέβαια με τις σπιτικές καφετιέρες δεν είναι και ό,τι πιο έυκολο αλλα γίνεται. Η κάθε καφετιέρα έχει ιδιομορφίες στον χειρισμό της και είναι κάτι που με τον καιρό θα το συνηθίσεις!

Ισχύει η ίδια ακριβώς μέθοδος παρασκευής και αν τον φτιάχνεις στο χέρι. Απλά προσοχή να μην το παρακάνεις με το νερό. Δεν θα πρέπει να ξεπερνάει ούτε λίγο τα τρία δάχτυλα.

 

Καλή σας απόλαυση!!!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Υπάλληλοι γραφείου

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
ΤΕΛ
87 - 73
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
0'
57 - 46
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1 
 0