Δείτε τα οφέλη της σοκολάτας για τον οργανισμό μας!
Ώρα να απενοχοποιηθεί η σοκολάτα!

Τώρα που μπήκαν απότομα και για τα καλά τα πρώτα κρύα και μας κάνουν friendly reminder οτι είναι here to stay, αρχίζουμε, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, να ανατρέχουμε στις χειμερινές μας συνήθειες ενδεχομένως για coping mechanism απέναντι στην απουσία του καλοκαιριού.

Ένα απο τα πολλά προαναφερθέντα coping mechanisms είναι η κατανάλωση σοκολάτας. Και επειδή αντιλαμβανόμαστε οτι ίσως να το παρακάνεις συχνά, να αισθάνεσαι σκουπίδι της κοινωνίας μετα και να σε πλημμυρίζουν οι τυψεις, σου συγκεντρώσαμε κάποιες ιδιότητες της σοκολάτας (της μάυρης κυρίως) που είναι ωφέλιμες για την υγεία!

Ωστε όταν σου λένε: Παλι τρως σοκολάτες;;; Να πείς πως κάνεις ελίτ διατροφή!

 

1. Αντιοξειδωτική δράση.

Το κακάο από το οποίο φτιάχνεται η σοκολάτα περιέχει ορισμένες ουσίες που λέγονται φλαβονοειδή και κατεχίνες. Οι ουσίες αυτές έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, προστατεύοντας το σώμα από την εσωτερική και εξωτερική κυτταρική και αγγειακή φθορά, εξαιτίας της οξείδωσης που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Έτσι, τοποθετούνται κατα κάποιο τρόπο σε τροχοπέδη οι διαδικασίες γήρανσης του οργανισμού.

 

2. Και αντιβηχικό!

Η σοκολάτα αποτελεί, μια από τις κύριες φυτικές πηγές της ουσίας θεοβρωμίνης στην οποία αποδίδονται ιδιότητες που καταστέλλουν τον βήχα, και καταπραΰνουν τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος. Ωστόσο, η δράση της θεοβρωμίνης, δεν σταματά εδώ καθώς έχει και διουρητική δράση, ενώ προκαλεί αγγειοδιαστολή και βρογχοδιαστολή

 

3. Energy boost με φυσικό τρόπο!

Η θεοβρωμίνη προσφέρει επίσης μυϊκή τόνωση. Αυτό, σε συνδυασμό με το ότι η σοκολάτα περιέχει απλούς υδατάνθρακες, ταχείας απορρόφησης, αποτελεί τροφή που προσφέρει άμεσα ενέργεια στο σώμα. Εξ’ αιτίας αυτής της περιεκτικότητας σε απλούς υδατάνθρακες η σοκολάτα συνιστάται να καταναλώνεται με μέτρο, για να αποφεύγεται η αύξηση του βάρους.

 

4. “Μοντάρει” τη διάθεση σου.

Δεν χρειάζεστε την επιστήμη για να σας πει πως η σοκολάτα μπορεί να ωθήσει την διάθεσή σας, καθώς συμβάλλει στην αύξηση των επιπέδων σεροτονίνης και ενδορφινών, των φυσικών δηλαδή οπιοειδών του οργανισμού, που ρυθμίζουν την διάθεση και χαρίζουν ευφορία. Κατ’ επέκταση η σοκολάτα έχει και αγχολυτική δράση.

 

5. Προστατεύει και ενισχύει την επιδερμίδα.

Να και κάτι που ανατρέπει όλα τα μέχρι τώρα δεδομένα, που ήθελαν τη σοκολάτα να δημιουργεί σπυράκια στο δέρμα. Η μαύρη σοκολάτα, στην πραγματικότητα κάνει καλό στην επιδερμίδα, λόγω των φλαβονοειδών της και πάλι, τα οποία προσφέρουν προστασία από τις ακτίνες UV του ήλιου.

 

6. Μειώνει την κακή χοληστερίνη.

Η σοκολάτα έχει αποδειχθεί πως μπορεί να βοηθήσει και προστατεύσει από καρδιακά επεισόδια με την μείωση της κακής χοληστερόλης.

 

7. Mind stimulation σε άλλα επίπεδα!

Εντάξει δεν θα είσαι σαν τον Bradley Cooper στο limitless αλλά κάτι θα καταφέρεις! Γιατί μία άλλη δράση της προαναφερθείσας θεοβρωμίνης, είναι η αύξηση της γνωσιακής λειτουργίας και του mental capacity. Η σοκολάτα συνεπώς αποδεικνύει πως βελτιώνει την εγκεφαλική λειτουργία.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Μαρούσι

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
23 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:30
-
ΜΑΚ
23 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;