6 λόγοι να βάλεις το μουρουνέλαιο στη ζωή σου.
Το φαρμακείο της φύσης για άλλη μια φορά κάνει θάυματα. Δείτε τις ευεργετικές ιδιότητες του μουρουνέλαιου στον οργανισμό μας!

Το μουρουνέλαιο παράγεται απο το συκώτι των λευκών ψαριών όπως είναι πχ η μουρούνα, ο μπακαλιάρος κ.ο.κ σε αντίθεση με πολλά άλλα ιχθυέλαια που παράγονται απο την σάρκα των λιπαρών ψαριών.

Είναι πολυ ποικιλόμορφο ως πρός τις βιταμίνες που παρέχει και τις θρεπτικές ουσίες που περιέχει προσφέροντας πληθώρα ευεργετικών ιδιοτήτων σε όσους το καταναλώνουν.

Περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης A που είναι πολύ σημαντική για την όραση και την ανάπτυξη των οστών.

Περιέχει επίσης βιταμίνη D, που και αυτή συμβάλλει στη διατήρηση του ασβεστίου και του φωσφόρου στα σωστά επίπεδα στο αίμα, με αποτέλεσμα γερά οστά.

Τέλος, περιέχει βιταμίνη K που βοηθά στην πήξη του αίματος και Ω-3 λιπαρά οξέα. Πάμε να δούμε λοιπόν και που χρησιμέυει!

 

1. Μαλλιά και επιδερμίδα.

Το μουρουνέλαιο βελτιώνει σημαντικά την όψη της τρίχας και και της επιδερμίδας μας χάρη χάρη στις βιτμίνες και στα λιπαρά οξέα που περιέχει ενώ αν εφαρμοστεί τοπικά, επιταγχύνει την επούλωση πληγών και τραυμάτων.

 

2.Όραση.

Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι το μουρουνέλαιο δύναται να προλάβει τα προβλήματα όρασης που δημιουργούνται με το πέρασμα των χρόνων.

 

3. Ενίσχυση εγκεφαλικής λειτουργίας.

Τα πολύτιμα ω-3 λιπαρά οξέα ευνοούν την μνήμη, ανεβάζουν την διάθεση και μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της γεροντικής άνοιας.

 

4. Κατάθλιψη.

Σε μία από τις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά κατάθλιψης, κυρίως λόγω των καιρικών συνθηκών και της παρατεταμένης έλλειψης φυσικού φωτός κατά τους χειμερινούς μήνες, τη Νορβηγία, διαπιστώθηκε ότι όσοι κατανάλωναν συχνά μουρουνέλαιο ήταν λιγότερο επιρρεπείς στην κατάθλιψη και ότι η τάση αυτή ήταν ευθέως ανάλογη με το χρονικό διάστημα κατά το οποίο χρησιμοποιούσαν μουρουνέλαιο. Από τους επιστήμονες υποστηρίζεται ότι μια κουταλιά σούπας μουρουνέλαιο καθημερινά, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο κατάθλιψης κατά 30%.

 

5. Ραχίτιδα και οστεομαλακία

Πρόκειται για δύο διαταραχές που οφείλονται σε έλλειψη βιταμίνης D και έχουν ως αποτέλεσμα τα οστά να γίνονται αδύναμα και μαλακά και να είναι επιρρεπή στα κατάγματα. Η οστεομαλακία αναπτύσσεται σε ενήλικες, ενώ η ραχίτιδα σε παιδιά. Το μουρουνέλαιο αποτελεί ένα ισχυρό όπλο κατά της ασθένειας.

 

6. Αρθρώσεις & Οστεοαρθρίτιδα

Τα Ω-3 λιπαρά οξέα, που αποτελούν κύριο συστατικό του μουρουνέλαιου, είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα σε τμήματα αρθρώσεων γονάτων από άτομα που είχαν υποβληθεί σε αρθροπλαστική. Κατ’ επέκταση επίσης κατευνάζει και τον πόνο στις αρθρώσεις.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Χαλάνδρι

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;