Χρησιμοποιείς εφαρμογές γνωριμιών; Δες τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν!
Τι έδειξε σχετική έρευνα!

Οι εφαρμογές γνωριμιών δεν είναι απαραίτητα καλές για εμάς. Έχουν ορισμένα αδιαμφισβήτητα καλά, ωστόσο, σχετική έρευνα που έγινε πρόσφατα έδειξε πως οι άνδρες που τα χρησιμοποιούν τακτικά έχουν θέματα αυτοεκτίμησης σε σχέση με όσους δεν το κάνουν ποτέ ή δεν το κάνουν συχνά.

Όπως αναφέρεται στα αποτελέσματα της έρευνας των επιστημόνων του Πανεπιστημίου του Βόρειου Τέξας,  τέτοιες εφαρμογές επηρεάζουν αρκετά την ψυχολογία των ατόμων που το χρησιμοποιούν πολύ.

Οι ερευνητές, με την βοήθεια της θεωρίας της αντικειμενοποίησης, κατέγραψαν τις βασικές συνέπειες της χρήσης αυτών των εφαρμογών από νεαρούς άνδρες.

Συνολικά, στην έρευνα συμμετείχαν ανώνυμα 31 χρήστες του Tinder και 203 που δεν χρησιμοποιούσαν την εφαρμογή.

Τα συμπεράσματα έδειξαν πως άνδρες και γυναίκες ανέπτυσσαν υψηλά επίπεδα άγχους και ντροπής σχετικά με την εικόνα τους λόγω της εφαρμογής.

«Σε ό,τι αφορά την αυτοεκτίμηση, οι άντρες χρήστες του Tinder εμφάνισαν εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο μη χρήστη της συγκεκριμένης εφαρμογής, είτε αυτός ήταν άντρας είτε γυναίκα. Συνολικά τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το Tinder εκπροσωπεί ένα μέσο που στηρίζεται κατά κύρια βάση στην εικόνα και την εξωτερική εμφάνιση των χρηστών του και δημιουργεί πιέσεις και άγχη που συνδέονται με μία μεγάλη γκάμα αρνητικών εντυπώσεων του ατόμου, τόσο για το σώμα, όσο και τον εαυτό του συνολικά.

Πρόκειται για συμπεριφορές που διογκώνουν την αγωνία για τα πρότυπα ομορφιάς και την ιδανική εξωτερική εμφάνιση και που τελικά οδηγούν στην μόνιμη σύγκρισή μας με τους άλλους», αναφέρεται στην έρευνα.

Ακόμη, η έρευνα έδειξε πως «οι χρήστες του Tinder είναι επικεντρωμένοι σε τέτοιο βαθμό στα σώματα τους και τα αντιμετωπίζουν αποκλειστικά ως σεξουαλικά αντικείμενα».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;