Sports Illustrated: Το εξώφυλλο-σύμβολο ενάντια στις δηλώσεις Τραμπ
Το περιοδικό απαντά στις προσβλητικές δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ!

Η συγκινητική φωτογραφία του Sports Illustrated συνοδεύεται από την λεζάντα: «Το έθνος διχασμένο, ο κόσμος του αθλητισμού ενωμένος».

Στο εξώφυλλο βλέπουμε 10 από τις σημαντικότερες προσωπικότητες του αμερικανικού αθλητισμού να κρατιούνται χέρι χέρι. Έτσι, το Sports Illustrated τοποθετείται ενάντια του Ντόναλντ Τραμο και του πολέμου που άνοιξε με τους παίκτες του NFL. Ο λόγος είναι η απόφαση πολλών εξ αυτών να γονατίζουν κατά την διάρκεια του εθνικού ύμνου πριν από την έναρξη των παιχνιδιών, πράγμα που ο Πρόεδρος εκλαμβάνει ως προσβολή ενάντια στην αμερικανική σημαία.


Στο εξώφυλλο βλέπουμε τους LeBron James και ο Stephen Curry,  Roger Goodell (επίτροπος του NFL),  Shahid Khan ( ιδιοκτήτη των Jacksonville Jaguars),  Candace Parker (παίκτρια του WNBA) και αρκετούς άλλους που έχουν εναντιωθεί στον Πρόεδρο.

Οι αθλητές αυτοί υποστηρίζουν την στάση τους γονατίζοντας την ώρα του εθνικού ύμνου ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στις  φυλετικές διακρίσεις, την αστυνομική βία και το σύστημα δικαιοσύνης της χώρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Τραμπ επέλεξε να επιτεθεί στον παίκτη του NFL, Colin Kaepernick, ο οποίος και ξεκίνησε το κίνημα του «take a knee».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, μάλιστα, ζήτησε από τις ομάδες του NFL να απολύουν τους παίκτες που δεν συμμορφώνονται και δεν στέκονται όρθιοι για τον εθνικό ύμνο.

Η απάντηση;

Εκατοντάδες παίκτες του NFL γονάτισαν πριν την έναρξη των ματς εντός του Σαββατοκύριακου ενώ οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ομάδων -μεταξύ των οποίων και κάποιοι που είχαν υποστηρίξει οικονομικά τον Trump κατά την προεκλογική καμπάνια του- εξέδωσαν ανακοινώσεις που ανέφεραν πως υποστηρίζουν το δικαίωμα των παικτών τους να διαμαρτύρονται ειρηνικά.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;