Ο μήνας που γεννήθηκες καθορίζει και το πόσο θα ζήσεις!
Ναι, ας μην είμαστε μακάβριοι αλλά μερικοί μήνες έχουν το πλεονέκτημα!

Εδώ και χρόνια, τουλάχιστον από τότε που σε ενδιαφέρουν τέτοιου είδους θέματα, ακούς για τα λεγόμενα μυστικά της “μακροζωίας”: Καλή διατροφή, καλός ύπνος, όχι στρες, όχι τσιγάρο, κτλ.

Όπως φαίνεται υπάρχει άλλους ένας παράγοντας που παίζει ρόλο στο συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Σικάγο, ο μήνας γέννησης παίζει ρόλο στην διάρκεια ζωής μας.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα δεδομένα 1.500 ατόμων που γεννήθηκαν μεταξύ 1880 και 1895 και έζησαν τουλάχιστον 100 χρόνια (ή και παραπάνω). Έπειτα, τα συνέκριναν με εκείνα 12.000 συγγενών τους και των συζύγων τους.

Το αποτέλεσμα ήταν πως οι άνθρωποι που γεννήθηκαν Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο έζησαν περισσότερα χρόνια. Οι ερευνητές, μάλιστα, δημοσίευσαν στην  Ερευνητική Επιθεώρηση της Γήρανσης πως ο Μάρτιος, ο Μάιος και ο Ιούλιος εμφανίζουν τους λιγότερους 100χρονους.

 

Όπως αναφέρει μια νέα θεωρία, οι συνθήκες των πρώτων μηνών της ζωής μας καθορίζουν σε σημαντικό βαθμό το προσδόκιμο ζωής μας, όπως και εκείνες των τελευταίων χρόνων της ζωής μας.

Οι ερευνητές δεν μπόρεσαν να αιτιολογήσουν απόλυτα το φαινόμενο, ωστόσο, επιβεβαιώνουν πως η θερμοκρασία μπορεί να έχει παίξει ρόλο στην ανάπτυξη των παιδιών του φθινοπώρου.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

05-02-2024

Άγιος Δημήτριος Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
21:15
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
22:00
-
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;