Πρόωρη γήρανση και πώς να αντιστρέψεις τα σημάδια της.
5 τροφές που βοηθούν στην αντιγήρανση.

Οι ρυθμοί ζωής και τα άγχη της καθημερινότητας καθορίζουν πολλά πράγματα. Τι ώρες κοιμόμαστε, πόσες ώρες κοιμόμαστε, τι τρώμε και αν αυτά που τρώμε μας προσφέρουν τις ουσίες που χρειαζόμαστε.

Επειδή λοιπόν το να ρυθμίσει κανεις κάτι τέτοιο απο μόνος του θεωρείται πολυτέλεια στις μέρες μας, λόγω έλλειψης χρόνου και ιδανικών συνθηκών, δυστυχώς, αυτός ο τρόπος ζωής ελέυθερα χαράσσει τα σημάδια του στο σώμα και στο πρόσωπο μας.

Υπάρχει όμως ελπίδα! Δείτε τώρα 5 τροφές που κάνουν reverse την διαδικασία και ξεκινήστε να τις καταναλώνετε άμεσα!

 

1. Σολωμός. 

Είναι τρομερή πηγή πρωτεΐνης , η οποία πρωτεΐνη είναι απαραίτητη για την συντήρηση και αποκατάσταση του οργανισμού μας οχι μόνο σε επιδερμικό, αλλα και σε κυτταρικό επίπεδο.

Λόγω του οτι είναι πλούσιο στην βιταμίνη ωμέγα 3, σε αντιφλεγμονώδη και καροτινοειδή, το δέρμα διατηρείται καθαρό και σφριγηλό και οι ρυτίδες σταδιακά εξομαλύνονται.

αντιγηρανση

 

2. Ελιές και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. 

Το ελαιόλαδο, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι πλούσιο σε ελαϊκό οξύ.

Το ελαϊκό οξύ βρίσκεται στην οικογένεια των ακόρεστων λιπαρών οξέων και κάνει θάυματα στην επιδερμίδα σας καθώς βοηθάει στην παραπάνω απορρόφηση της ωμέγα-3 και λοιπών θρεπτικών ουσιών και βιταμινών απο την τροφή μας.

Το ελαϊκό οξύ είναι απολύτως απαραίτητο στην διατροφή διότι πολύ απλά διατηρεί ακέραιη την μεμβράνη του κυττάρου επιτρέποντας την άμεση εισρόφηση θρεπτικών ουσιών στο κύτταρο και παρεμποδίζοντας συνεπώς και την γρήγορη έξοδο τους.

αντιγήρανση

 

3. Πράσινο τσάι.

Πλούσιο σε πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικές ουσίες που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των βλαβερών για τον οργανισμό ελεύθερων ριζών οξυγόνου, το τσάι έχει πολλά οφέλη για την υγεία μας και οι θεραπευτικές του ιδιότητες έχουν διερευνηθεί επιστημονικά.

Είναι ιδανικό για ευαίσθητα ή ερεθισμένα δέρματα, στα οποία προσφέρει άμεση ανακούφιση. Eπίσης, έχει τονωτικές και ενυδατικές ιδιότητες για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας.

Τέλος, το πρασινό τσάι απελευθερώνει τον οργανισμό μας απο τις τοξίνες, χαρίζοντας μας έτσι καθαρή, όμορφη και ξεκούραστη επιδερμίδα.

Ένα ποτήρι την ημέρα, με μια φετούλα λεμόνι και χωρίς γλυκαντικά μπορεί να κάνει θάυματα. Και το καλύτερο? Πίνεται τέλεια και ζεστό και κρύο!

αντιγήρανση

 

4. Εσπεριδοειδή.

Το κιτρικό οξύ, που βρίσκεται στο λεμόνι, στο πορτοκάλι και σε άλλα όξινα φρούτα, σκοτώνει τα βακτήρια του δέρματος, βοηθά το σκληρό και αφυδατωμένο δέρμα να μαλακώσει και αποδεικνύεται πολύ χρήσιμο για θεραπεία σε σκασμένα χέρια, κάλους και άλλα δερματικά προβλήματα.

Η βιταμίνη C είναι ένα αντιοξειδωτικό που βοηθά στην πρόληψη απο τη ζημιά που προκαλεί ο ήλιος βελτιώνοντας τη σφριγηλότητα και την παραγωγή κολλαγόνου, που δίνει στο δέρμα πιο νεανική και φρέσκια εμφάνιση.

Ακόμη, χρησιμοποιείται ως φυσικό συντηρητικό σε καλλυντικά προϊόντα.

αντιγηρανση

 

5. Ρόδι. 

Όλα τα κόκκινα φρούτα λίγο πολύ συμβάλλουν στην ευεξία του οργανισμού μας και κατ΄επέκταση της επιδερμίδας μας λόγω της τρομερής ποσότητας σε αντιοξειδωτικά που περιέχουν.

Το ρόδι ωστόσο δεν κατέκτησε άδικα τον τίτλο του superfood καθώς περιέχει ισχυρές ενώσεις αντιγήρανσης που βοηθούν στην τόνωση της διαδικασίας αναγέννησης των κυττάρων του δέρματος και προάγουν την ενισχυμένη παραγωγή κολλαγόνου συμβάλλοντας έτσι σε μια γενική κατάσταση ευεξίας. Ουάου!

αντιγηρανση

 

 

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;