Μήπως ήρθε η ώρα να σταματήσεις να απολογείσαι συνέχεια;
Η επιστήμη έρχεται να σε βγάλει από την δυσμενή θέση!

Για να είμαστε ξεκάθαροι, το “συγγνώμη” είναι μια σοβαρή λέξη. Έχει ιδιαίτερη σημασία και γι’ αυτό δεν πρέπει να ευτελίζεται. Έχει αξία όταν το λέμε με την καρδιά μας και το εννοούμε.

Πόσες φορές έχεις πιάσει τον εαυτό του να το χρησιμοποιεί χωρίς λόγο;

 

Αν η έντονη απολογητική σου διάθεση οφείλεται περισσότερο στο να εξασφαλίσεις την ικανοποίηση του άλλου και όχι την δική σου, καλύτερα να αλλάξεις πορεία.

Μπορεί να το κάνεις αυθόρμητα και να νομίζεις πως δεν είναι κάτι φοβερό, ωστόσο, πρόσφατη έρευνα έδειξε πως το να λες συνέχεια “συγγνώμη”  στους ανθρώπους που έχετε γύρω σας δεν τους βοηθά!

Στην πραγματικότητα, το άτομο που έχεις απέναντι σου νομίζει πως ΠΡΕΠΕΙ να σε συγχωρήσει, πράγμα που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι ψυχοφθόρο. Γιατί;

«Λέγοντας “συγγνώμη” κάποιον να νιώσει ότι αυτό που πρέπει να απαντήσει είναι “οκ,μην ανησυχείς” ενώ τα πραγματικά του συναισθήματα μπορεί να είναι τελείως διαφορετικά», αναφέρει ο επικεφαλής της έρευνας, Gili Freedman.

«Όταν οι λεκτικές μας αντιδράσεις δεν συμπίπτουν με τα αληθινά μας συναισθήματα, η ψυχολογία μας επιβαρύνεται ακόμα χειρότερα», προσθέτει.

Οι ερευνητές έφτασαν σε αυτό το συμπέρασμα έχοντας ζητήσει από 1000 ενήλικες (και βάλε) να γράψουν έναν “αποτελεσματικό τρόπο να πεις ‘όχι’ σε κάποιον”.

Το 39% απάντησε με κάποια απολογία. Το ειρωνικό κομμάτι είναι πως όταν ρώτησαν τα ίδια άτομα πώς θα ένιωθαν για κάποιον που τους απολογούνταν ενώ τους απέρριπτε, παραδέχτηκαν ότι θα πληγώνονταν περισσότερο.

Έτσι, όσο καλός και αν είναι ο σκοπός σου, κράτα την απολογία για τον εαυτό σου εάν πρόκειται να την χρησιμοποιήσεις για να νιώσεις εσύ καλύτερα.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μεταφορές

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Μαρούσι

800

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;