Κοιμάσαι λίγες ώρες; Κανένα πρόβλημα, ίσως σου κάνει και καλό!
Τι αναφέρει νέα μελέτη σχετικά με το συγκεκριμένο ζήτημα!

Ο ύπνος είναι μια από τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής, μαζί με το φαγητό και το σεξ. Πέραν της ηρεμίας που νιώθεις όταν αράζεις στο κρεβάτι σου και κοιμάσαι με τις ώρες, ο ύπνος προσφέρει στον οργανισμό σου την ευκαιρία να ανανεωθεί.

Όσα διαβάζουμε τον τελευταίο καιρό μας υποδεικνύουν πως ο ύπνος είναι απαραίτητος και έτσι, η έλλειψη του μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία μας.

Καλά θα ήταν όλα αυτά εάν δεν είχε βγει και μια έρευνα που αποδεικνύει πως η στέρηση του έχει και θετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται, η έλλειψη ύπνου λειτουργεί ως ισχυρό αντικαταθλιπτικό.

 

Σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια, η έλλειψη ύπνου θα μπορούσε να ενισχύσει την καλή διάθεση των ανθρώπων με ταραγμένη ψυχική υγεία.

Έχοντας μελετήσει περισσότερες από 60 έρευνες σχετικά με το θέμα, οι ερευνητές κατέληξαν πως η στέρηση του ύπνου μπορεί, σε ελεγχόμενες συνθήκες, να μειώσει ριζικά τα συμπτώματα της κατάθλιψης.

Η ομάδα χώρισε τις έρευνες σε δυο κατηγορίες που είχαν να κάνουν με την στέρηση ύπνου: η μια ήταν η μερική, όπου οι ασθενείς κοιμήθηκαν για τρεις έως τέσσερις ώρες και παρέμειναν άγρυπνοι για 20 έως 21 ώρες και η άλλη ήταν η ολοκληρωτική, κατά την οποία οι ασθενείς παρέμειναν ξύπνιοι για 36 ώρες σερί.

 

Όπως φάνηκε, και οι δυο θεραπείες είχαν ως αποτέλεσμα την μείωση των συμπτωμάτων κατάθλιψης ενώ, ταυτόχρονα, πολλοί ασθενείς ένιωθαν καλύτερα σε μόλις 24 ώρες.

«Αυτές οι μελέτες δείχνουν ότι η στέρηση του ύπνου μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα», αναφέρει η επικεφαλής της έρευνας Elaine Boland σε μια συνέντευξη τύπου. «Ανεξάρτητα από τον τρόπο που ποσοτικοποιήθηκαν οι αντιδράσεις ή τον τρόπο που έγινε ή τον τύπο της κατάθλιψης, βρήκαμε ένα σχεδόν ισοδύναμο ποσοστό αποτελεσματικότητας».

Τα συμπεράσματα είναι ελπιδοφόρα αλλά όχι 100% επιβεβαιωμένα, οπότε μέχρι τότε μην κάνεις καμιά ριζική αλλαγή ακόμα!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;