Hepeating: Μια εμπειρία που μοιράζονται σχεδόν όλες οι γυναίκες!
Το φαινόμενο δεν είναι πρόσφατο απλά ίσως δεν το είχες παρατηρήσει!

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε μιλήσει για την σεξουαλική παρενόχληση, τις επιθέσεις και το slut shaming. Αυτές είναι οι “κραχτές” εκδηλώσεις μιας νοοτροπίας που επικρατεί κατά των γυναικών, οι οποίες -φυσικά- πρέπει να εξοβελιστούν.

Ορισμένες φορές, όμως, η λάθος αντιμετώπιση των γυναικών παίρνει λανθάνουσα μορφή και εκδηλώνεται με τρόπους που δεν θα “πιάναμε” εξαρχής.

Ένας από αυτούς τους τρόπους είναι το hepeating.

Τι είναι αυτό;

Σου έχει τύχει ποτέ να βρίσκεσαι σε μια δουλειά ή και σε μια παρέα και να προτείνεις κάτι, το οποίο να περνάει αδιάφορο; Ναι. Καλά ως εδώ. Σου έχει συμβεί, όμως, και το να επαναλαμβάνει την ίδια ιδέα ένας άνδρας ως δική του και να γίνεται χαμός;

Αυτό είναι.

Το hepeating αποτελείται από το he (αυτός) και του repeat (επανάληψη) και εφευρέθηκε από την αστρονόμο και καθηγήτρια Nicole Gugliucci. Η συγκεκριμένη κρία δημοσίευσε τον όρο στην σελίδα της στο Twitter και έδωσε και μερικά παραδείγματα της χρήσης του.


Το συγκεκριμένο tweet μάζεψε περίπου 200 χιλιάδες likes και 65 χιλιάδες retweets, πράγμα που καταδεικνύει πόσο χάρηκε ο κόσμος με αυτό.Η ίδια το ορίζει ως εξής:

«Όταν μια γυναίκα προτείνει μια ιδέα και αγνοείται, αλλά έπειτα ένας άντρας λέει το ίδιο πράγμα και όλοι το λατρεύουν».

Μπορεί ο όρος να διασκέδασε τις γυναίκες διαδικτυακά και να μοιράστηκαν με χιούμορ τις ιστορίες τους, ωστόσο, στην πραγματικότητα το φαινόμενο δεν είναι ιδιαίτερα αστείο.

Κανείς δεν χαίρεται όταν τον υποτιμούν έτσι. Η Gugliucci τόνισε, όμως, πως αυτό δεν το ζούν απλά οι γυναίκες αλλά και τα δυο φύλα εάν έχουν διαφορετικό χρώμα δέρματος. Η ίδια αναφέρει πως ο κόσμος πρέπει να σταματήσει να ντρέπεται να παραδεχτεί πως κάτι τέτοιο συμβαίνει.

Ας ελπίσουμε πως ναι. Από την στιγμή που κάποιος τόνισε το πρόβλημα, σταδιακά ο κόσμος θα ευαισθητοποιείται όλο και περισσότερο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

Υγεία

Πρακτική Άσκηση

05-02-2024

Οια

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;