Πως να εξοικονομήσεις χρήματα και ρέυμα φέτος τον χειμώνα!

Από Αναστασία Χρονοπούλου 25 Σεπτεμβρίου 2017

#Greeklifehacks #JustGreekthings. Πως να μήν πεθάνεις απο το κρύο φέτος τον χειμώνα και να σου μείνει το πορτοφόλι γεμάτο.

Ήρθε το φθινόπωρο και ο χειμώνας είναι literally just around the corner. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να αρχίσετε να προετοιμάζεστε λοιπόν! Guys ξέρω οτι το κρύο δεν λυπάται κανέναν, και ειδικα ως φοιτητές, κάποιοι απο εσάς είναι less fortunate και μένετε ή θα μένετε σε σπίτι χωρίς θέρμανση. Been there, done that once too many και ξέρω πως είναι. Υπάρχουν όμως λύσεις και για εσας!

 

 

1. This gonna sound cheesy af αλλα worked for me. Πήγαινε σε ενα ενα κινέζικο και πάρε fleece πιτζάμες με κανένα 10άρικο, lay back in your cold af apartment και δείτε τον πολυεστέρα να κάνει θαύματα. Είναι τόσο συνθετικό και ψέυτικο για την ακρίβεια, που δεν περνάει καν το κρύο.

Κανει τριβή με το δέρμα και παράγεται θερμότητα, ενώ σε αντίθεση με πολλά υφάσματα είναι λιγότερο πορώδες, κατακρατώντας πιο έυκολα και γρήγορα την θερμότητα με την ασύγκριτη μόνωσή του.

 

2. Για όσους απο εσάς ψάχνεστε ακόμα για διαμέρισμα και δεν έχετε ιδιαίτερη πείρα, ΑΠΟΦΥΓΕΤΕ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ. 90% των φορών θα είναι αναμμένο ώρες που θα λείπετε απο το σπίτι με αποτέλεσμα απλά να το πληρώνετε χωρίς να το απολαμβάνετε.

Και μετά θα σας κυνηγάει η γραία των κοινοχρήστων για να τα μαζέψει και θα είναι literally τα πιό πεταμένα λεφτά ever.

 

3. Όσο για την θέρμανση, αυτόν τον χειμώνα, προτιμήσε γενικότερα ενα συμβατικό αερόθερμο η μια μικρή σόμπα πετρελαίου (αν και λιγο επίφοβο). Άναψε την τις ώρες που αισθάνεσαι οτι είσαι ένα βήμα πρίν την γάγγραινα και συνδύασέ την με την πολυεστέρινη πιτζαμούλα hello kitty η spiderman. Snug as a bug in a rug.

 

4. I’m never gonna dance again. Frozen feet have got no rhythm. Αποφύγε σάν την βουβωνική πανώλη τις σόμπες αλλογόνου. Πέρα απο ρομαντικό φωτισμό δεν έχουν κατι άλλο να προσφέρουν. Αυτό.

 

5. Για τους στενά οικονομικά και μή πάρτε ενα κουτί πολυβιταμίνες για να θωρακίσετε την άμυνα του οργανισμού σας απέναντι στους διάφορους ιούς και κρυολογήματα που κυκλοφορούν τον χειμώνα. Και στο σκορβούτο επίσης. Φαντάζομαι θα συλλογίζεσαι μα που κολλάει αυτό;;

 

Αν αρρωστήσεις θα κρυώνεις γάμα τα, αν κρυώνεις γάμα τα, θα τρέχει ολημερίς και οληβραδίς η σόμπα, αν τρέχει ολημερίς και οληβραδίς η σόμπα, θα πληρώσεις κερατιάτικα στο ρέυμα και αν πληρώσεις κερατιάτικα στο ρέυμα θάσαι χωρις λεφτά. (*takes deep breath).
Άν θάσαι χωρίς λεφτά, θα αγχώνεσαι και δεν θα εστιάζεις στα μαθήματα, αν δεν εστιάζεις στα μαθήματα θα κοπείς στην εξεταστική, αν κοπείς στην εξεταστική θα καταλήξεις αιώνιος φοιτητής και συνεπώς παραπάνω χρήματα σε utilities κ.ο.κ.
Άν παρατήσεις σε αυτή τη φάση την σχολή σου, θα πάς να δουλέψεις σε μπάρ, μέχρι πότε θα δουλέυεις σε μπάρ; Κοντέυεις τα 40! Ξανάρχεται ο χειμώνας, είσαι 40άρης, δεν την παλέυεις άλλο στα μπάρ, δεν πρόκειται να βγείς σε σύνταξη ποτέ γιατι τόσα χρόνια σε είχανε με ένσημα ημιαπασχόλησης. (*tries not to die due to lack of oxygen*). Κάνει κρύο, σε πονάνε τα κόκκαλα σου απο τα πολλά χρόνια νύχτοκάματου και ορθοστασίας, αφήνεις την σόμπα όλη μέρα αναμμένη για να καταλαγιάσεις την ταλαιπωρημένη ψυχη σου αλλα τώρα δεν έχεις λεφτά για ρέυμα και στο κόβουν… I could literally go on for days. Γιαυτό κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και πάρτε την βιταμινούλα σας. Cheers.

 

 

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486