iPhone X: Η ανατριχιαστική λογική πίσω από την εξωφρενική τιμή του!
Μπορεί το iPhone X να είναι η εισαγωγή στο επόμενο στάδιο της τεχνολογίας, ωστόσο, η τιμή του τσούζει!

Το iPhone X είναι η περηφάνεια της Apple. Παρά τις πολλές καινούριες δυνατότητες που προσφέρει σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, όμως, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις λόγω της τιμής του.

Η τιμή, που λες, κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 1.319 ευρώ, πράγμα που μπορεί να αποτελέσει ανασταλτικό παράγοντα στην αγορά της συσκευής.

Η Apple, όμως, δεν το ξέρει αυτό; Γιατί να ανεβάσει τόσο την τιμή;

Η λογική πίσω από την τιμή του iPhone X δεν αποτελεί έμπνευση της Apple αλλά “αντιγραφή” της πρακτικής που ακολούθησαν οι Eagles για τις τιμές των εισιτηρίων τους σε παγκόσμια περιοδεία.

Οι Eagles είχαν διαλυθεί το 1980. Κάποια στιγμή αποφάσισαν πως θα κάνουν μια επανένωση για την κυκλοφορία ενός νέου άλμπουμ και μια παγκόσμια περιοδεία. Η ροκ μπάντα δεν έκανε απλά την επανένωση μετά από 14 χρόνια αλλά ήταν και η πρώτη που έσπασε το ανώτερο όριο της τιμής του εισιτηρίου, πωλώντας τα πάνω από 100 δολάρια.

Το συγκρότημα αποφάσισε να “περάσει” τη γραμμή για συγκεκριμένους λόγους.

Το συγκρότημα απουσίαζε καιρό, το τραγούδι τους «Hotel California» έπαιζε κάθε 15 λεπτά στο ραδιόφωνο Oχάιο και οι επιτυχίες τους ήταν πολλές, γεγονότα που τους έκαναν περιζήτητους παρά την τιμή.

 

Σύμφωνα με τον Ιρβινγκ Αζοφ, αρχηγό της συγκεκριμένης στρατηγικής και επί χρόνια μανατζερ στη μουσική βιομηχανία, οι Eagles δεν εκμεταλλεύτηκαν μόνο τις επιτυχίες τους αλλά έδειξαν και στο κοινό τους πως θα δώσουν αυτά τα χρήματα για να παρακολουθήσουν το μεγαλύτερο ροκ συγκρότημα της Αμερικής.

Ακόμη, προσθέτει πως οι Eagles έδωσαν πολλά πάνω στην σκηνή. Συγκεκριμένα, έκατσαν 3 ώρες, τραγούδησαν ξένες και μη επιτυχίες και αποθεώθηκαν στις κριτικές.

Αυτή είναι και η στρατηγική που ακολουθεί η Apple. Δείχνει το μεγαλείο της στον κόσμο και τους αποδεικνύει πως δεν έχει συναγωνισμό. Κοινώς, πως είναι value for money.

Όπως φαίνεται, μέχρι στιγμής, η λογική αυτή λειτουργεί. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης προβάλλουν πολύ την τιμή ενώ  ο Τζεν Μάνστερ, κορυφαίος αναλυτης της Apple, προέβλεψε ότι το 30% – 40% των πελατών της Apple είναι πρόθυμοι να πληρώσουν 999 δολάρια για τη συσκευή.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

Επιστήμες

Μερική Απασχόληση

31-01-2024

Ξηροκρηνη

400

⚽🏀 LIVE SCORES
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;