Πώς γίνεται να παθαίνεις blackout από το αλκοόλ;
Και γιατί δεν θυμάσαι τίποτα;

Όλοι μας έχουμε πάθει ΕΣΤΩ ένα blackout μια φορά στην ζωή μας. Βγαίνεις, το ρίχνεις λίγο έξω και την επόμενη μέρα έχεις «κενά» σχετικά με διάφορα πράγματα, όπως π.χ. τι έκανες, πώς γύρισες, κτλ.

Καταναλώνουμε το αλκοόλ υπεύθυνα και άνω των 18 αλλιώς μπορεί να συμβεί το παρακάτω:

Σε μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε πάνω σε 772 απόφοιτους πανεπιστημίου, που έγινε στην Αμερική το 2002, φάνηκε πως το 40% αυτών που είχαν πιει αλκοόλ την περασμένη χρονιά, είχε βιώσει blackout.

Όσοι το είχαν ζήσει, φάνηκε πως είχαν πάρει μέρος σε δυνητικά επικίνδυνες δραστηριότητες που δεν μπορούσαν να θυμηθούν, από σεξ χωρίς προφύλαξη έως οδήγηση.

Σε τι οφείλεται αυτό;

Η πλήρης απώλεια μνήμης έχει άμεση σχέση με τα blackouts. Ο λόγος που συμβαίνει είναι πως το αλκοόλ αντιδρά με τις χημικές ουσίες που καθορίζουν την μνήμη στον εγκέφαλο. Οι ουσίες αυτές είναι υπεύθυνες για την μετάδοση πληροφοριών ανάμεσα στον εγκέφαλο και το σώμα.

Ακόμη, το αλκοόλ επηρεάζει τα κύτταρα υποδοχής, που ανιχνεύουν τις αλλαγές στο περιβάλλον και στέλνουν τα αντίστοιχα σήματα στα νευρικά κύτταρα.

Μπορεί τα blackout να μην προξενούν μόνιμες βλάβες στα κύτταρα του εγκεφάλου, ωστόσο, μπορεί να έχουν σημαντικές επιπτώσεις.

Όσοι ξεχνούν τι έκαναν μέσα στο βράδυ μπορεί να προκαλέσουν σοβαρά ατυχήματα και να θέσουν σε κίνδυνο την ζωή την δική τους αλλά και των γύρω.

“Μακροπρόθεσμα, η συχνή υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει βλάβη στον εγκέφαλο εξαιτίας της επιρροής του αλκοόλ στη χημεία του”, λέει.

“Οι έρευνες έχουν δείξει πως τόσο οι άντρες όσο και οι γυναίκες αναπτύσσουν προβλήματα μνήμης ως αποτέλεσμα υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ. Οι αλκοολικοί εμφανίζουν σημαντικά μεγαλύτερη συρρίκνωση του εγκεφάλου από τους υπόλοιπους”.

Εάν βιώνεις συχνά blackout, προσπάθησε να μειώσεις τις ποσότητες αλκοόλ που καταναλώνεις για να αποφύγεις τυχόν παρατράγουδα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;