Θες να ζήσεις περισσότερο; Ένα είναι αυτό που πρέπει να κάνεις!
Αν το ακολουθούσαν όλοι, ένας στους 12 πρόωρους θανάτους παγκοσμίως θα μπορούσε να αποφευχθεί!

Το μυστικό είναι απλό και προέκυψε από έρευνα που ονομάστηκε Pure. Αν όλος ο κόσμος έκανε κάθε μέρα 30 λεπτά οποιασδήποτε δραστηριότητας τουλάχιστον 5 φορές την εβδομάδα.

Η δραστηριότητα μπορεί να είναι από απλή γυμναστική έως κηπουρική, όπως αναφέρει η μελέτη.

Η έρευνα συμπέρανε ότι περίπου μία στις 20 περιπτώσεις καρδιοπάθειας (4,6%) θα μπορούσε να προληφθεί, αν ο καθένας έκανε αυτή την 30λεπτη δραστηριότητα επί πενθήμερο (συνολικά 150 λεπτά μέσα στην εβδομάδα).

Αν κάποιος είναι περισσότερο δραστήριος, συνολικά 750 λεπτά την εβδομάδα, ο κίνδυνος καρδιοπάθειας και πρόωρου θανάτου μειώνεται ακόμη περισσότερο.

Η εντονότερη δραστηριότητα μέσα στη μέρα μπορεί να επιτευχθεί και με την απόφαση να παίρνεις ποδήλατο ή να περπατάς ως τις υποχρεώσεις σου ή να κάνεις τις δουλειές του σπιτιού.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Σκοτ Λίαρ της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Σάιμον Φρέιζερ του Καναδά ανέλυσαν στοιχειά 7 χρόνων για περισσότερους από 130.000 ανθρώπους ηλικίας 35 έως 70 ετών σε 17 χώρες υψηλού, μεσαίου και χαμηλού εισοδήματος.

Όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο ένας στους τέσσερις από 18 έως 64 διεθνώς δεν αγγίζει καν τα 150 λεπτά δραστηριότητας την εβδομάδας. Σε ορισμένες χώρες, αυτό ισχύει για τους 3 στους 4.

Ο κίνδυνος προώρου θανάτου από οποιαδήποτε αιτία μειώνεται κατά 28% και ο κίνδυνος καρδιοπάθειας κατά 20%.

 

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η δραστηριότητα δεν είναι απαραίτητο να είναι γυμναστική αλλά οποιοδήποτε χόμπι ή μέρος της καθημερινής ζωής, όπως οι δουλειές στο σπίτι.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;