Καθιστική ζωή ή Ορθοστασία; Τι έχει αποδειχτεί χειρότερο για την υγεία!
Κανένα από τα δυο δεν είναι ιδιαίτερα καλό, αλλά ας μιλήσουμε για το λιγότερο κακό!

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, η οποία δημοσιεύτηκε στο American Journal of Epidimiology, μεταξύ του να εργάζεσαι όρθιος, του να εργάζεσαι κυρίως καθιστός και της ενδιάμεσης κατάστασης μεταξύ αυτών των δυο, το χειρότερο είναι η ορθοστασία.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακών παθήσεων σε ένα δειγμα 7.000 ατόμων που εργάζονταν σε διάφορους τομείς.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε 4 ομάδες, με βάση τη στάση του σώματός τους ενώ δουλεύουν. Αφού συνέκριναν ορισμένους παράγοντες, διαπίστωσαν  πως όσοι άνθρωποι εργάζονται κυρίως όρθιοι έχουν σχεδόν τις διπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν καρδιακά προβλήματα σε σχέση με εκείνους που κάθονται.

Η συνεχής ορθοστασία συσσωρεύει το αίμα στα πόδια, πράγμα που οδηγεί στην αύξηση της πίεσης στις φλέβες ενώ ενισχύει την παρουσία οξειδωτικού στρες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, όλα αυτά αυξάνουν τις πιθανότητες καρδιακών παθήσεων.

Γενικότερα, η πιθανότητα καρδιακής πάθησης  μεταξύ των συμμετεχόντων, των οποίων η δουλειά τους απαιτούσε να μένουν όρθιοι για πολλές ώρες (6,6%) είναι σχεδόν ίδια με όσους καπνίζουν καθημερινά (5,8%) αλλά και των παχύσαρκων (6,9%).

Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ξεκουράζεσαι, όποια και αν είναι η στάση εργασίας σου.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Υπηρεσίες ένδυσης και υπόδησης

Όλοι οι τύποι εργασίας

23-01-2024

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;