Αυτό το ζώο νομίζαμε πως δεν κοιμάται ποτέ!
Δεν το συμπαθούμε και πολύ!

Η συγκεκριμένη διαπίστωση αποτελεί αποτέλεσμα πειράματος που πραγματοποίησαν κρυφά φοιτητές, σύμφωνα με το Chicago Tribune. Οι φοιτητές κράτησαν σε ένα σκοτεινό εργαστήριο μια μέδουσα και προσπαθούσαν να διαπιστώσουν εάν οι μέδουσες κοιμούνται ποτέ.

Η μελέτη τελικά δημοσιεύτηκε στο ό Current Biology όπου και αναφέρεται πως πατατηρήθηκε η συμπεριφορά μιας μέδουσας Cassiopea και επιβεβαιώθηκε πως οι μέδουσες, παρότι δεν έχουν εγκέφαλο….κοιμούνται.

Η Cassiopea δεν έχει εγκέφαλο αλλά μόνο ένα δίκτυο νευρικών κυττάρων στο σώμα της και δεν συμπεριφέρεται σαν τα άλλα ζώα. Για παράδειγμα, δεν καταναλώνει την τροφή από το στόμα αλλά από τους πόρους στα πλοκάμια της. Αυτό που παρατήρησαν είναι απίστευτα ενδιαφέρον, ωστόσο, γιατί σημαίνει πως ο ύπνος είναι μια από τις αρχαιότερες και σημαντικότερες λειτουργίες της ζωής.

Οι ερευνητές παρατήρησαν πως η μέδουσα εμφάνιζε τρια χαρακτηριστικά του ύπνου: περιόδους μειωμένης δραστηριότητας, μειωμένη ανταποκρισιμότητα σε εξωτερικά ερεθίσματα και αυξημένη ανάγκη για ύπνο αφού έχει παραμείνει ξύπνια για καιρό.

Μελετώντας τις μέδουσες οι ερευνητές θα προσπαθήσουν να μάθουν περισσότερα για το “παράδοξο του ύπνου”.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;