7 πράγματα που κάνει ο σκύλος σου για να σου δείξει την αγάπη του
Πώς σου δείχνει ο σκύλος σου πως δεν έχει μάτια για άλλον!

Οι σκύλοι είναι πιστοί σύντροφοι μας εδώ και χιλιάδες χρόνια. Η ιστορία των σκύλων είναι βαθιά συνδεδεμένη και με την δικιά μας καθώς κανένα άλλο ζώο στο ζωικό βασίλειο δεν δέθηκε με τον άνθρωπο τόσο όσο ο σκύλος. O σκύλος λέγεται “ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου” για πολλούς λόγους αλλά ο κυριότερος αυτών είναι η ανιδιοτελής αγάπη του για τον άνθρωπο. Παρακάτω θα δούμε πώς ο σκύλος σου εκδηλώνει την αγάπη του!

 

 

1. Σου φέρνει τα παιχνίδια του.

Αυτή η ενέργεια σηματοδοτει ότι σε προκαλεί σε μια δραστηριότητα που θα προσφέρει διασκέδαση και στους δυο και ότι αισθάνεται άνετα μαζί σου. 0. Σε κοιτάει στα μάτια. Όπως στους ανθρώπους , τόσο και στα ζώα η επικοινωνία με το βλέμμα μπορεί να σημαίνει πολλά.

Σε αντίθεση όμως με τους ανθρώπους, ο σκύλος θρέφει αγνά συναισθήματα που εκδηλώνονται κατα μεγάλο ποσοστό με την οπτική επαφή . Είναι πραγματικά αναντικατάστατο να βλέπεις ένα πλασμα να κρέμεται από τα μάτια σου με ανιδιοτέλεια.

 

 

 

2.  Σε γλείφει στο πρόσωπο.

Το φιλί είναι από τους πιο δυνατούς τρόπους εκδήλωσης αγάπης από την αρχή της ανθρωπότητας.

Αυτό παρόλο που δεν εφαπτει στο ζωικό βασίλειο με την άνθρωπινη καθεαυτού έννοια, αποκτά λίγο διαφορετική διάσταση στο ζωικό βασίλειο, με γνώμονα πάντα την αγάπη.

Όπως γνωρίζουμε ο σκύλος είναι μακρινός απόγονος του λύκου, και σε μιά αγέλη λύκων τα κουτάβια γλείφουν το πρόσωπο της μητέρας τους για να την ειδοποιήσουν οτι πεινάνε.

Στην περίπτωση των σκύλων αυτο δεν υφίσταται πλέον, το ένστικτο ωστόσο παραμένει.

Ένας άλλος πιθανός λόγος είναι οτι είναι μια δήλωση υποταγής και υπακοής στο αφεντικό του και μία ένδειξη οτι δεν θα σου κάνει κακό.

Πέραν του οτι θεωρούν οτι με το να μας “πλένουν” δείχνουν την αφοσίωση τους, είναι ένας απο τους πιο άμεσους τρόπους που τα σκυλιά εκδηλώνουν την τρυφερότητα που αισθάνονται.

 

 

3. Χασμουριέται όταν χασμουριέσαι.

Τα σκυλιά είναι απο τα ελάχιστα ζώα στη Γή που χασμουριούνται γενικά και έχει αποδειχθεί οτι ακόμα και σε αυτή την περίπτωση το χασμουρητό είναι “μεταδοτικό”.

Ο λόγος συνεπώς που χασμουριέται όταν χασμουρίεσαι και εσύ είναι γιατί σε αισθάνεται και με τον τρόπο αυτό δείχνει την κατανόηση και ενσυναίσθηση του!

 

4. Παίρνει εκφράσεις με τα μάτια και τα φρύδια. 

Η φράση “κουταβίσια μάτια” μόνο τυχαία δεν είναι μιας και τα αξιολάτρευτα τετράποδα φιλαράκια μας είναι μεγάλοι fans του direct eye contact με τους ανθρώπους που αγαπούν και το δείχνουν με κάθε πιθανό τρόπο και ποικιλία εκφράσεων.

Οι σκύλοι είναι πολύ κακοί με διάκριση στο να κρύβουν τα συναίσθηματα τους και τους αξίζει υποψηφιότητα όσκαρ ειδικά όταν έχουν κάνει κάτι που δεν έπρεπε και αισθάνονται τύψεις.

 

5. Στηρίζεται σωματικά πάνω σου.

Όπως οι άνθρωποι, έτσι και τα ζώα έχουν ανάγκη απο σωματική επαφή. Ικανοποιούν λοιπόν αυτή τους την ανάγκη ακουμπώντας σε δηλώνοντας ετσι αγάπη, στοργή, εμπιστοσυνη, αλλα και αίσθηση προστασίας.

 

6. Σε ακολουθάει παντού.

Ο σκύλος σε αυτό τουλάχιστον, δεν μοιάζει καθόλου με τον άνθρωπο, δεν έχει ανάγκη απο προσωπικό χώρο και χρόνο, αντί αυτού δεν χάνει ούτε λεπτό απο δίπλα σου γιατί έισαι η ευτυχία του και θεωρεί πως έτσι εκμεταλέυεται στο βέλτιστο τον χρόνο του.

 

 

7.  Κοιμάται μαζί σου στο κρεβάτι.

Για λογο παρόμοιο με τον προαναφερθέντα, τα μικρά μας τριχωτά τετράποδα προτιμούν να κοιμούνται στο δικό μας κρεβάτι αντι για το δικό τους.

Ζητούν απο εμάς θαλπωρή και προστασία και κατά τη διάρκεια του ύπνου λοιπόν και τους αρέσει το χουχούλιασμα και τα χάδια.

Επίσης δεν υπάρχει ωραιότερο πράγμα, ειδικά τον χειμώνα απ’ το να κοιμάσαι αγκαλίτσα με το σκυλάκι σου!

 

Δές εδω! Τι λέει η ράτσα του σκύλου σου για σένα;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Αγροτικά

Πλήρης Απασχόληση

24-01-2024

Ηρακλειο Κρητης

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Ηρακλειο

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  
 1