23 Σεπτεμβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας
Κάθε χρόνο στις 23 Σεπτεμβρίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας!

Ο εορτασμός της ως Παγκόσμιας Ημέρας καθιερώθηκε το 1999, κατόπιν πρωτοβουλίας των Αμερικανών ακτιβιστών της οργάνωσης BiNet.

Σκοπός της είναι η ανάδειξη των ιδιαιτεροτήτων των αμφισεξουαλικών ατόμων. Εκείνοι που είναι αμφισεξουαλικοί συνάπτουν ερωτικές σχέσεις και με τα 2 φύλα.

Ο εορτασμός της σύντομα ξεπέρασε τα όρια των ΗΠΑ και εξαπλώθηκε σε πολλά μέρη του κόσμου.

Η συγκεκριμένη ημέρα αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τα αμφισεξουαλικά άτομα να προσελκύσουν τα φώτα της δημοσιότητας και να τονίσουν το δικαίωμα στη διαφορετικότητά τους από τους gay και τους straight, από τους οποίους συχνά επικρίνονται.

Αμφιφυλοφιλία (ή αμφισεξουαλικότητα) είναι η ερωτική έλξη, η σεξουαλική έλξη ή η σεξουαλική συμπεριφορά προς άνδρες και γυναίκες, ή η ερωτική ή σεξουαλική έλξη προς άτομα οποιουδήποτε φύλου ή ταυτότητας φύλου· η παραπάνω άποψη αποδίδεται κάποιες φορές ως πανσεξουαλικότητα.

Ο όρος αμφιφυλοφιλία χρησιμοποιείται κυρίως στο ζήτημα της ανθρώπινης έλξης για να περιγράψει ερωτικά ή σεξουαλικά συναισθήματα προς άνδρες και γυναίκες, και είναι μία από τις τρεις βασικές κατηγορίες σεξουαλικού προσανατολισμού μαζί με την ετεροφυλοφιλία και την ομοφυλοφιλία, που είναι μέρη του ετερο-ομοφυλοφιλικού φάσματος. Η αμφιφυλοφιλική ταυτότητα δεν σημαίνει απαραιτήτως ισάξια έλξη και στα δύο φύλα. Πολύ συχνά, άτομα που έχουν ορατή αλλά όχι αποκλειστική σεξουαλική προτίμηση για κάποιο φύλο αυτοπροσδιορίζονται επίσης ως αμφιφυλόφιλοι.

Η αμφιφυλοφιλία έχει παρατηρηθεί σε διάφορες κοινωνίες ανθρώπων και παντού στο ζωικό βασίλειο μέσα στην ιστορία. Ο όρος αμφιφυλοφιλία, ωστόσο, όπως η ετεροφυλοφιλία και η ομοφυλοφιλία, επινοήθηκε το 19ο αιώνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Γραφικές Τέχνες

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Βούλα

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

04-03-2024

Αγιος Γορδιος

⚽🏀 LIVE SCORES

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;