Γιατί το γυναικείο φύλο έχει σχεδόν χάσει το ενδιαφέρον του για τον γάμο;
Οι ενδιαφερόμενοι για γάμοι μειώνονται σταθερά! Πώς το εξήγησε πρόσφατη έρευνα;

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, οι γυναίκες έχουν αλλάξει στάση σχετικά με τον γάμο και τα παιδιά. Τα δεδομένα είναι αρκετά διαφορετικά σε σχέση με τις προηγούμενες δεκαετίες.

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε έδειξε πως οι άνδρες ενδιαφέρονται περισσότερο για τον γάμο και τα παιδιά από ότι στο παρελθόν ενώ οι γυναίκες αποζητούν περισσότερη ανεξαρτησία στις σχέσεις τους. Οι γυναίκες, ακόμη, δεν έχουν κάποια πρεμούρα να παντρευτούν και να κάνουν παιδιά.

Συγκεκριμένα, από τους single χωρίς παιδιά, περισσότεροι άνδρες (24%) από ό,τι γυναίκες (15%) δηλώνουν ότι θέλουν να αποκτήσουν παιδιά. Μεταξύ των ηλικιών 21 και 34, το 51% των ανδρών θέλουν παιδιά, ενώ οι γυναίκες αγγίζουν το 46%.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Lake Research Partners and Family Story και έδειξε πως οι περισσότερες γυναίκες θέλουν να έχουν μια μόνιμη σχέση, αλλά δεν θεωρούν το γάμο απαραίτητο και δεν τις ενοχλεί που δεν έχουν κάνει παιδιά.

Οι γυναίκες της εποχής μας, μάλιστα, αναφέρεται πως είναι πολύ λιγότερο πιθανό να θεωρήσουν την οικονομική ασφάλεια λόγο για έναν γάμο και να την βάλουν πάνω από τον έρωτα. Ακόμη, εκφράζουν λιγότερο άγχος σχετικά με την προοπτική του να μείνουν ανύπαντρες, εάν δεν βρεθεί ο κατάλληλος.

 

Ακόμη, είναι πιο επιφυλακτικές μπροστά σε μια νέα σχέση από τους άνδρες. Ειδικότερα, οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αποζητούν την ιδιωτικότητα τους από ότι οι άνδρες, συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού τους χώρου, του τραπεζικού τους λογαριασμού και των ενδιαφερόντων τους (όπως οι έξοδοι με παρέα, κτλ).

Πολλές γυναίκες, ακόμη, είπαν πως δεν θεωρούν πως είναι και οι δυο γονείς απαραίτητοι για να μεγαλώσει ένα παιδί. Θεώρησαν πως και ένας μόνο γονιός μπορεί να μεγαλώσει ένα ή και περισσότερα παιδιά καλά.

Οι ερευνητές αναφέρουν, πάντως, πως οι άνθρωποι τείνουν να παίρνουν αποφάσεις για τις σχέσεις τους με βάση την εποχή τους. Δεδομένης της σεξουαλικής και κοινωνικής απελευθέρωσης των τελευταίων ετών, ο κόσμος μπορεί να έχει σχέσεις που να μην οδηγούν στον γάμο για να μη “χαθεί η τιμή”.  Επίσης, οι γυναίκες είναι ανεξάρτητες και εξαρτάται από τις ίδιες η απόκτηση παιδιών ή όχι.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Εποχιακή Εργασία

15-02-2024

Ναουσα

1.500

Logistics

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

⚽🏀 LIVE SCORES
28 Απρ. 2024
Ολυ
17:00
-
Λαμ
28 Απρ. 2024
ΠΑΟ
19:30
-
ΑΕΚ
25 Απρ. 2024
ΠΑΟ
ΤΕΛ
-
ΜΑΚ
25 Απρ. 2024
Ρεάλ
2'
95 - 79
ΜΠΑ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;