5o Φεστιβάλ Βοτανικού

Για 5η συνεχόμενη χρονιά οι χώροι συνάθροισης και πολιτισμού στο Βοτανικό διοργανώνουν το Φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις Γραμμές» παραμένοντας πιστοί στο ετήσιο φθινοπωρινό ραντεβού από το 2013 μέχρι σήμερα.

Από τις 20 έως τις 24 Σεπτεμβρίου θα υποδεχτούμε το φθινόπωρο με μια μεγάλη γιορτή που μέσα σε πέντε μέρες θα περιλαμβάνει live μουσικές, dj sets και party, θεατρικές παραστάσεις, προβολές, θεματικές συζητήσεις και εκθέσεις!

Δες το αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων εδώ!

Μετά τη μεγάλη και θερμή αποδοχή όλων των προηγούμενων Φεστιβάλ ανανεώνουμε το φθινοπωρινό μας ραντεβού για 5η συνεχόμενη χρονιά με νέους χώρους που συμμετέχουν και τους καλωσορίζουμε, και ένα πρόγραμμα εμπλουτισμένο με νέες θεματικές και συμμετοχές αλλά και συμμετοχές από τις προηγούμενες διοργανώσεις που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

Το Φεστιβάλ Βοτανικού «Κάτω από τις Γραμμές» είναι ένας θεσμός. Και ποιος καλύτερος τρόπος να μάθεις για αυτόν τον θεσμό είναι να συνομιλήσεις με αυτούς που του έδωσαν ζωή!

Ο Μελέτης Μοίρας, διοργανωτής και ιδιοκτήτης του La Soiree De Votanique, και η Χρύσα Ματσαγκάνη, υπεύθυνη επικοινωνίας του Φεστιβάλ Βοτανικού, απαντούν μας περιάγουν στο backstory του φεστιβάλ Βοτανικού και απαντούν σε όλες μας τις απορίες:

1. Πώς προέκυψε η ιδέα για το “Κάτω Από τις Γραμμές”;

Μελέτης Μοίρας: Μετά από ένα καφάσι μπίρες, με τον συνοδοιπόρο μου στο Φεστιβάλ, Αλέξη Στρωματιά , ιδιοκτήτη του παραδοσιακού καφενείου , ο Θεσσαλός λ

Θέλαμε  να δώσουμε , έναν άλλον αέρα στη γειτονιά του Βοτανικού που τόσος κόσμος αγνοούσε και να καταφέρουμε να την βάλουμε μέσα στον πολιτιστικό  χάρτη του Αθηναίου.

2. Γιατί επιλέξατε το όνομα “Κάτω Από τις Γραμμές”, ποιος είναι ο συμβολισμός;

Μελέτης Μοίρας: Γιατί ουσιαστικά , δε μπορούσαμε να  το ονομάσουμε ”Πάνω στον λόφο” Αστειεύομαι φυσικά. Το όριο των γραμμών του τρένου, μας δίνει την μοναδικότητα στο κέντρο της Αθήνας. Είμαστε αλλά δεν είμαστε στο κέντρο για πολλούς. Εμείς θέλουμε αυτό το μειονέκτημα για κάποιους, να το αναδείξουμε σε πλεονέκτημα για εμάς και κατ’  επέκταση της περιοχής. Όσο για τον  συμβολισμό, θα σας ΄έλεγα πως μας αρέσει αυτή η γλυκεία αλητεία του διαφορετικού, εκείνου που ψάχνει τα πράγματα με διαφορετικό πρίσμα και δε πάει στο φεστιβάλ ”Πάνω στον Λόφο”.

3. Ποιο θα λέγατε πως είναι το “μήνυμα” του;

Χρύσα Ματσαγκάνη: Στόχος μας είναι ο κόσμος να γνωρίσει και να νιώσει οικεία με μια γειτονιά της Αθήνας που είναι πολύ κοντά για να φαίνεται τόσο μακριά. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι περίπου τις αρχές του 2000 ο Βοτανικός ήταν μια περιοχή εγκαταλειμμένη χωρίς κανένα πολιτισμικό στίγμα, ένας τόπος γεμάτος με αποθήκες, βιοτεχνίες, καταστήματα εργαλείων και συνεργεία, και όταν έπεφτε η νύχτα δεν πλησίαζες για κανένα λόγο εδώ. Σήμερα όμως δεν είναι καθόλου έτσι. Στα χρόνια που μεσολάβησαν, η οικιστική και πολιτιστική ανάπτυξη ήταν μεγάλη, αλλά ταυτόχρονα δεν αλλοίωσε την ιδιαιτερότητα της περιοχής. Αυτό λοιπόν είναι και το μήνυμα που εδώ και 5 χρόνια περνάει το Φεστιβάλ Βοτανικού: να γνωρίσουμε μια όμορφη γειτονιά κοντά στο κέντρο της Αθήνας, που σιγά-σιγά γίνεται κέντρο πολιτισμού με τα θέατρα, τους πολυχώρους τις σχολές αλλά και τα bar τα καφέ και τα μεζεδοπωλεία που στους χώρους τους πραγματοποιούνται live, εκθέσεις, ακόμη και θεατρικές παραστάσεις.

4. Μιλήστε μας λίγο για τη γενικότερη λογική του “Κάτω Από τις Γραμμές” και πώς επιλέγονται οι καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν;

Χρύσα Ματσαγκάνη: Το φεστιβάλ είναι σχεδιασμένο να γίνεται ταυτόχρονα σε διάφορους χώρους του Βοτανικού. Οι χώροι που συμμετέχουν αποφασίζουν για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα που θα ακολουθήσουν στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, το οποίο βέβαια εναρμονίζεται με το concept του Φεστιβάλ αλλά δεν ξεφεύγει και από την ιδιαιτερότητα του κάθε χώρου. Μέσα σε λίγα τετράγωνα συμβαίνουν ταυτόχρονα πολλά και διαφορετικά πράγματα, αυτή είναι και η λογική του φεστιβάλ και έτσι είναι στημένο. Έχουμε για παράδειγμα ένα εύρος μουσικών επιλογών, από ρεμπέτικο και λαϊκό μέχρι jazz, garage και swing. Μπορεί κανείς να δει το πρόγραμμα και στην σελίδα μας στο facebook: Φεστιβάλ Βοτανικού “Κάτω Από τις Γραμμές”.

5. Με τι συναισθήματα θα θέλατε να αποχωρήσουν οι θεατές του φεστιβάλ;

Μελέτης Μοίρας: Με αυτά που φεύγουν κάθε χρόνο, χαρά , χαμόγελα, θετική ενέργεια και για όσους έρχονται για πρώτη φορά , θα ευχόμουν να είχαν το συναίσθημα της ανακάλυψης μιας περιοχής που θα τους κλέψει την καρδιά.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;