Η ελληνική απάντηση στο Παρίσι - Μια πόλη που δεν φανταζόσουν ποτέ να επισκεφτείς!
Μια είναι η πόλη που κέρδισε τον Anthony Horowitz!

Ο Βρετανός συγγραφέας ταξίδεψε στην μοναδική Θεσσαλονίκη χάρη στο βιβλίο της Victoria Hislop “The Thread”, το οποίο -όπως ισχυρίζεται- μπορούν να κάνουν και τον πιο δύσπιστο, φιλέλληνα.

«Δεν ήμουν σίγουρος τι να περιμένω», γράφει ο Anthony Horowitz στην Telegraph. Το πρώτο πράγμα που αναφέρει πως πρόσεξε ήταν η κίνηση στους δρόμους.

«Τότε όμως, ξαφνικά, έφτασα στη λεωφόρο Νίκης, στην παραλία και εκείνη τη στιγμή όλα άλλαξαν. Η πόλη είναι ιδανικά τοποθετημένη, στην άκρη της θάλασσας. Ο κόλπος του Θερμαϊκού είναι απέραντος και απολαυστικός, με υπέροχα ηλιοβασιλέματα, ένα τεράστιο φεγγάρι και την αίσθηση ηρεμίας και κενότητας. Ολα αυτά είναι μία εξαιρετική αντίθεση με το χάος που άφησες πίσω», περιγράφει.

Ο συγγραφέας αναφέρει πως τα περισσότερα από τα κτίρια που χτίστηκαν μετά την μεγάλη πυρκαγιά του 1917 δεν ήταν ακριβώς όμορφα αλλά έχουν παρόμοιο ύψος, πράγμα που δίνει μια αίσθηση ομοιομορφίας στην πόλη.

«Ο Ερνέστ Εμπράρ, ο σπουδαίος Γάλλος αρχιτέκτονας, έφερε επίσης έναν παριζιάνικο αέρα στη νέα μητρόπολη, με μεγάλες λεωφόρους, πεζόδρομους, πλατείες και πολλά δέντρα, που παρέχουν σκιά και βοηθούν στην ποιότητα του αέρα», λέει για τον αρχιτέκτονα που ανέλαβε την ανοικοδόμηση της Θεσσαλονίκης το 1917.

Ο Anthony Horowitz προσθέτει πως η πόλη περπατιέται εύκολα καθώς ο πεζόδρομος μπροστά από τον Λευκό Πύργο έχουν αρκετό χώρο για ποδηλάτες και πεζούς.

«Τα νέα γλυπτά, όπως οι πολυφωτογραφημένες “Ομπρέλες” είναι ευφυή και ελκυστικά. Σχεδόν κάθε μήνα υπάρχει ένα διαφορετικό φεστιβάλ, φαγητού, μουσικής, κρασιού, κινηματογράφου. Γίνονται εκθέσεις βιβλίων και το Pride Parade», λέει ακόμη.

Η πιο χαρακτηριστική λέξη που έμαθε στην Θεσσαλονίκη; Το “χαλαρά”, μια κατάσταση που μπαίνεις πραγματικά μόλις αρχίζεις να εξερευνάς την πόλη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;