Σάμιουελ Τζόνσον: 5 πράγματα που αξίζει να μάθεις!
Μάθε εδώ τα πάντα για τον Σάμιουελ Τζόνσον και γιατί τον τιμάει η Google με το σημερινό Doodle!

Ο συγγραφέας Σάμιουελ Τζόνσον έχει σήμερα τη τιμητική του αφού η Google του αφιερώνει το σημερινό doodle με την συμπλήρωση 308 χρόνων από τη γέννηση του.

«Δεν έχει σημασία πώς πεθαίνει κανείς, αλλά πώς ζει. Το γεγονός του θανάτου δεν έχει καμιά σπουδαιότητα, διαρκεί τόσο λίγο».

1.Ο Σάμιουελ Τζόνσον, ο οποίος γεννήθηκε σαν σήμερα στις 18 Σεπτεμβρίου 1709, αναφερόμενος συχνά ως Δρ. Τζόνσον, ήταν Άγγλος συγγραφέας με διαρκή συμβολή στην αγγλική λογοτεχνία ως ποιητής, δοκιμιογράφος, ηθικολόγος, κριτικός λογοτεχνίας, βιογράφος, συντάκτης και λεξικογράφος. Θεωρείται σημαντική φυσιογνωμία της ζωής και των γραμμάτων του 18ου αιώνα.

2. Είναι ο συγγραφέας του έργου «A Dictionary of the English Language» (Ένα Λεξικό της Αγγλικής Γλώσσας) που δημοσιεύτηκε το 1755, ένα εγχείρημα που διήρκεσε περίπου 9 χρόνια να ολοκληρωθεί και λειτούργησε ως σημείο αναφοράς για την αγγλική γλώσσα για περισσότερο από ένα αιώνα.

3. Όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, το λεξικό του ήταν κάτι πολύ παραπάνω από μια παράθεση λέξεων. Πρόσφερε μια πιο βαθιά κατανόηση της γλώσσας και της κουλτούρας του 18ου αιώνα.

«Υπάρχουν, σε κάθε εποχή, νέα λάθη που πρέπει να διορθωθούν, και νέες προκαταλήψεις οι οποίες πρέπει να καταπολεμηθούν», είναι ακόμη ένα από τα πιο γνωστά αποφθέγματα του διάσημου λεξικογράφου, το έργο του οποίου τιμά σήμερα η Goolge.

4. O Σάμιουελ Τζόνσον πέρασε μια σύντομη περίοδο στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, αλλά αναγκάστηκε να φύγει λόγω έλλειψης χρημάτων.

5. Το 1737, ο Τζόνσον μετακόμισε στο Λονδίνο, όπου αγωνίστηκε να υποστηρίξει τον εαυτό του μέσω της δημοσιογραφίας, γράφοντας σε μια τεράστια ποικιλία θεμάτων. Σταδιακά απέκτησε λογοτεχνική φήμη και το 1747 ένα συνδικάτο εκτυπωτών του ανέθεσε να συντάξει το «Λεξικό της Αγγλικής Γλώσσας». Το έργο πήρε οκτώ χρόνια και λίγο παραπάνω και ο Σάμιουελ Τζόνσον απασχολούσε έξι βοηθούς. Όλοι τους δούλευαν στο σπίτι του στην οδό Fleet Street.

Το λεξικό δημοσιεύθηκε στις 15 Απριλίου 1755.

Δες εδώ αποφθέγματα του Σάμιουελ Τζόνσον 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

14-02-2024

Καλλιθέα Αττικής

950

Χωρίς κατηγορία

Όλοι οι τύποι εργασίας

21-03-2024

Θεσσαλονικη

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;