Πώς μια δασκάλα κατάφερε να πείσει τα παιδιά να μην τρώνε με βρώμικα χέρια!
Και δεν έπεισε μόνο τα παιδιά για να λέμε την αλήθεια!

Κάτι ήξερε η μητέρα μας που φώναζε συνέχεια “πλύνε χέρια” και “πλύνε χέρια”.

Πάνω κάτω όλοι πλένουμε τα χέρια μας πριν το τραπέζι, ωστόσο, όταν πρόκειται για ένα σνακ, δεν είμαστε τόσο προσεκτικοί. Πόσες φορές έχεις φάει κάτι στο χέρι ή σε μια καντίνα προτού συνεχίσεις τον δρόμο σου.

Αυτά είναι μόνο μερικά από τα πράγματα που κάνουμε ασυνείδητα, χωρίς να έχουμε επίγνωση του τι συνέπειες μπορεί να έχουν.

Μια δασκάλα από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ, αποφάσισε, αντί να μιλήσει στα παιδιά για την υγιεινή των χεριών, να τους δείξει την δύναμη των μικροβίων με ένα πείραμα.

Πήρε τρεις φέτες ψωμί.  Τις έδειξε σε όλα τα παιδιά και ξεκίνησε να τις βάζει σε ένα ξεχωριστό διάφανο σακουλάκι για τρόφιμα.

«Την πρώτη την πιάνεις με ένα γάντι και τη βάζεις μέσα γράφοντας απ’ έξω την ένδειξη «Ελεγχόμενο». Στη συνέχεια πλένεις τα χέρια σου και βάζεις και τη δεύτερη φέτα μέσα σε ένα σακουλάκι με την ένδειξη «Καθαρό». Τέλος, παίρνεις την τρίτη φέτα, τη δίνεις σε κάθε παιδί στην τάξη να την πιάσει και τη βάζεις σε ένα τρίτο σακουλάκι με την ένδειξη «Βρώμικο». Παρατήρησε πως θα αλλάξει το ψωμί με την πάροδο των ημερών εξαιτίας των μικροβίων. Ο καλύτερος τρόπος να διδάξεις τη σημασία του να πλένει κανείς τα χέρια του πριν φάει!”

Το ποστ της μάζεψε 48.000 like ενώ έχει μοιραστεί περισσότερες από 72.000 φορές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Τεχνικοί - Τεχνίτες

Πλήρης Απασχόληση

03-01-2024

Μενίδι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

27-02-2024

Αγία Παρασκευή Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
LOS
90'
2 - 1
Ast
18 Απρ. 2024
Φιο
FT
2 - 0
Vik
18 Απρ. 2024
ΟΣΦΠ
ΤΕΛ
80 - 69
ΠΡΟΜ
19 Απρ. 2024
ΠΑΟ
20:15
-
ΠΕΡ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;