Μητσοτάκης:
Ο ρόλος της παράταξης αλλάζει και, όπως αναφέρει ο Κ. Μητσοτάκης «δεν έχει λόγο να συμμετέχει στις φοιητικές εκλογές»!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε την Κυριακή για τις αλλαγές που θα γίνουν όσον αφορά την φοιτητική παράταξη αλλά και καταδίκασε τις απαράδεκτες πρακτικές που χρησιμοποιούνταν ως τώρα, με αφορμή την υπόθεση στην Πάτρα με 106 φοιτητές που παρέδωσαν την ίδια εργασία.

«Δεν μπορούμε να διανοηθούμε πως οι φοιτητικές παρατάξεις που εκπροσωπούν τη ΝΔ θα μπορούν να ενθαρρύνουν τέτοιες συμπεριφορές» δήλωσε και πρόσθεσε πως ο ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων πρέπει να αλλάξει.

«Οι φοιτητές δεν πρέπει να ψηφίσουν στις εκλογές για την ανάδειξη των πρυτανικών οργάνων, δεν είναι δουλειά τους να συμμετέχουν στη διοίκηση των πανεπιστημίων. Μέσα από τη συμμετοχής τους στη διοίκηση στο παρελθόν γεννήθηκαν οι πελατειακές σχέσεις εξάρτησης. Αυτά τα αφήνουμε πίσω».

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Αλλάζει και ο ρόλος της ΔΑΠ, δεν έχει λόγο να συμμετέχει σε φοιτητικές εκλογές που αφορούν τους λίγους και αποξενώνουν τους πολλούς. Η έμφαση πρέπει να δοθεί στη δημιουργία Εθνικού Συμβουλίου Φοιτητών όπου η ΔΑΠ θα μπορεί να συμμετέχει, αλλά με ενιαίο ψηφοδέλτιο, έτσι ώστε να περιοριστεί ο ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων στον τρόπο με τον οποίο διοικούνται τα Πανεπιστήμια».

«Δεν θέλω να ξαναδώ αφίσα της ΔΑΠ δε κανένα πανεπιστήμιο, πολύ απέχει η αίσθηση καλαισθησίας και τάξης που υπάρχει σήμερα από την εικόνα που εγώ θα ήθελα για το δημόσιο πανεπιστήμιο».

Όσον αφορά τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε πως το πλαίσιο πρέπει να αλλάξει. Συγκεκριμένα είπε πως: «Πρέπει να αλλάξει το άρθρο 16 του Συντάγματος και να επιτραπούν μη κρατικά και ιδιωτικά πανεπιστήμια, ωστόσο, επειδή αυτό θα πάρει χρόνο, δίνω έμφαση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο. Οι παρεμβάσεις μας θα είναι άμεσες. Οι νόμοι Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου, θα καταργηθούν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Εκπαίδευση

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

Υπηρεσίες Εστίασης

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;