Νιώθεις μια δυστυχία; Οι ειδικοί ξέρουν τι πρέπει να κάνεις!

Από neolaia.gr Team 13 Σεπτεμβρίου 2017

Τα συναισθήματα δυστυχίας δεν είναι, βέβαια, κάτι το ευχάριστο.

Για τον περισσότερο κόσμο, οι στιγμές δυστυχίας ξεκινούν από το πουθενά. Το άτομο ξεκινά να γεμίζει με δυσάρεστες σκέψεις, τις οποίες δεν μπορεί να αποφύγει και οι οποίες του δημιουργούν πηγαίο άγχος.

Τι πρέπει να κάνεις για να αποφύγεις αυτήν την δυστυχία;

Συνήθως, προσπαθούμε να αποβάλλουμε τις κακές σκέψεις, σκεπτόμενοι κάτι θετικό. Ενδιαφέρον αλλά, όπως φαίνεται, αυτό είναι που ΔΕΝ πρέπει να κάνουμε.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο στο «Journal of Experimental Psychology», στην οποία συμμετεέιχαν 2.300 έφηβοι από τις ΗΠΑ, τη Βραζιλία και την Κίνα που έπρεπε να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως το τι επιθυμούσαν να βιώνουν συναισθηματικά συχνότερ και τι σπανιότερα όπως και τι νιώθουν στην πραγματικότητα.

Οι άνθρωποι που βίωναν λιγότερα συμπτώματα κατάθλιψης και ήταν πιο ικανοποιημένοι ήταν εκείνοι που άφηναν τον εαυτό τους να νιώσει κάθε συναίσθημα την στιγμή που τους ερχόταν. Κοινώς, εκείνοι που δεν το απέφευγαν ακόμη και αν ήταν αρνητικό.

Κάθε συναίσθημα, ακόμη και αν δεν είναι ευχάριστο, συμβάλλει στην ευτυχία μας όταν έρθει η στιγμή που θα νιώσουμε χαρούμενοι. Χωρίς τα κάτω, πώς θα υπάρξουν τα πάνω;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ