Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου: Προσοχή! Στάσεις εργασίας στα ΜΜΜ

Από neolaia.gr Team 11 Σεπτεμβρίου 2017

Δείτε αναλυτικά!

ΑΝΕΣΤΑΛΗ

Την Παρασκευή 15/9 από 12:00 έως 15:00 στάση εργασίας στον ΗΣΑΠ εξήγγειλε το Σωματείο Εργαζομένων ΣΤΑ.ΣΥ.

Το Σωματείο διαπιστώνει, με ανησυχία, ότι το τελευταίο 10μηνο λειτουργεί στην Εταιρεία «βιομηχανία» μετακινήσεων, τοποθετήσεων και προαγωγών, με τη χρήση του αναχρονιστικού, αδιαφανούς και αναξιοκρατικού συστήματος της «προφορικής συνέντευξης».
Είναι χαρακτηριστικό, αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι από το Νοέμβρη του 2016 μέχρι το τέλος Αυγούστου 2017, έχουν εκδοθεί περισσότερες από 150 πράξεις, που αφορούν σε μετακινήσεις, τοποθετήσεις ή προαγωγές.
«Ο διαβλητός θεσμός της «προφορικής συνέντευξης» προβλέφθηκε ως μοχλός ρουσφετολογικών αποφάσεων των εκάστοτε διοικούντων στον Κανονισμό Εσωτερικής Οργάνωσης & Λειτουργίας, που συντάχθηκε από τις προηγούμενες διοικήσεις, με τη σύσταση της ΣΤΑ.ΣΥ και το συνδικαλιστικό κίνημα διεκδικεί την ριζική αλλαγή του», επισημαίνεται παράλληλα.
Τα αιτήματα:
Να καταργηθεί ΤΩΡΑ ο αναχρονιστικός θεσμό της «συνέντευξης»
Να καθιερωθούν αντικειμενικά, αξιοκρατικά και διαφανή κριτήρια επιλογής για τοποθετήσεις, μεταθέσεις και προαγωγές, που θα διασφαλίζουν την ομαλή εξέλιξη των εργαζόμενων.
Να προχωρήσει η ριζική αλλαγή του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης & Λειτουργίας, ώστε να διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας και να καθορίζεται με αδιάβλητες διαδικασίες η εργασία και εξέλιξη όλων των εργαζόμενων.
Να υπάρξει υπηρεσιακή εξέλιξη για όλους τους εργαζόμενους
Να γίνει καταγραφή των κενών θέσεων εργασίας

ΕΙΣΑΙ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΝΤΟΠΑΚ VIBER ΣΤΙΚΕΡΣ; ΝΤΑΟΥΝΛΟΟΥΝΤ ΛΕΜΕ ΕΔΩ --> https://vb.me/fac486