Ο λόγος που οι άνθρωποι της δεκαετίας του '80 ήταν πιο αδύνατοι!
Παρότι οι άνθρωποι γυμνάζονται και τρώνε, όπως οι γονείς τους τότε, δεν αδυνατίζουν το ίδιο!

Σου έχει τύχει και σένα να δεις φωτογραφίες της μητέρας σου ή του πατέρα σου, όταν ήταν νέοι, και να αναρωτιέσαι γιατί σου φαίνονται τόσο αδύνατοι; ή γιατί δεν είσαι και εσύ έτσι;

 

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο «Obesity Research & Clinical Practice» κατάφερε να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα.

Το συμπέρασμα των ερευνητών ήταν πως οι ενήλικες τότε μπορούσαν να τρώνε περισσότερο και να ασκούνται λιγότερο χωρίς να παχαίνουν ενώ τώρα, με την ίδια ποσότητα άσκησης και τροφής, οι άνθρωποι παίρνουν βάρος.

Κατά την διάρκεια της έρευνας, μελετήθηκαν διατροφικά δεδομένα 36.400 Αμερικανών από το 1971 έως και το 2008 αλλά και δεδομένα σωματικής άσκησης 14.419 ανθρώπων από το 1988 έως και το 2006.

Έπειτα, τα δεδομένα ομαδοποιήθηκαν σε σχέση με το φαγητό, την άσκηση, την ηλικία και τον Δείκτη Μάζας Σώματος.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ένα άτομο του 2006, που έτρωγε τον ίδιο αριθμών θερμίδων, τις ίδιες ποσότητες λιπαρών και πρωτεΐνης και ασκούνταν όσο και ένας του 1988, έχει 2,3 φορές μεγαλύτερο Δείκτη Μάζας Σώματος.

 

Κοινώς, η έρευνα έδειξε πως τα άτομα πλέον είναι 10 φορές παχύτερα από τους ανθρώπους της εποχής εκείνης, ανεξάρτητα του αν έχουν τον ίδιο τρόπο ζωής.

Το συμπέρασμα των επιστημόνων ήταν πως η διαχείριση του βάρους είναι πολύ πιο σύνθετη από την εξισορρόπηση των θερμίδων που τρώμε και των θερμίδων που καίμε.

Τα αποτελέσματα δόθηκαν στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης όπου και καθορίστηκε πως οι παράγοντες που συμβάλλουν σε όλο αυτό είναι:

Οι ρύποι, στα αντιβιοτικά και στα φυτοφάρμακα που περιέχουν πολλά τρόφιμα, τα οποία επηρεάζουν τις ορμονικές διεργασίες που είναι υπεύθυνες τον έλεγχο του βάρους.

Ο τρόπος ζωής, το πολύ φως τη νύχτα, το άγχος, το φαγητό αργά τη νύχτα.

H αύξηση των συνταγογραφούμενων φαρμάκων, όπως τα αντικαταθλιπτικά,  που αυξάνουν το σωματικό βάρος και γνώριζαν δραματική ανάπτυξη από την δεκαετία του ’70 και του ’80.

Η γενετική και η ταχύτητα του μεταβολισμού μας.

Η αλλαγή στη μικροβιακή χλωρίδα και πανίδα των ανθρώπων από το 1980 έως τώρα . Ορισμένοι τύποι βακτηρίων των εντέρων συνεισφέρουν στην αύξηση του βάρους.

Ακόμη, ο κόσμος καταναλώνει περισσότερο κρέας όσον αφορά τις προηγούμενες δεκαετίες ενώ, ταυτόχρονα,  πολλά ζωικά παράγωγα περιέχουν ορμόνες και αντιβιοτικά. Αυτά επηρεάζουν τα βακτήρια στον οργανισμό.

Τέλος, καθοριστική είναι και η συμβολή των χημικών γλυκαντικών που περιέχουν σχεδόν όλα τα τρόφιμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Μόδα - Ομορφιά

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
29 Μαρ. 2024
ΦΕΝ
19:45
-
ΑΛΜΠ
29 Μαρ. 2024
ΒΙΡ
21:30
-
ΠΑΟ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;