#ExpressiveAsians: Πώς ένας υπεύθυνος κάστινγκ εξόργισε εκατομμύρια κόσμο παγκοσμίως;
Ο λόγος που επικαλέστηκε ένας υπεύθυνος κάστινγκ για να εξηγήσει την απουσία Ασιατών ηθοποιών από το πλατό, προκάλεσε ιντερνετικό χαμό!

Είναι οι Ασιάτες ηθοποιοί λιγότερο εκφραστικοί από τους λευκούς συνεργάτες τους;

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Paste, ένας υπεύθυνος κάστινγκ του Hollywood ανέφερε πως του ήταν δύσκολο να προσλάβει Ασιάτες ηθοποιούς γιατί “δεν είναι πολύ εκφραστικοί”.

Όπως αναφέρει το άρθρο, τα λόγια του είχαν ως εξής: “Δουλεύω με πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους και οι Ασιάτες είναι δύσκολοι για κάστινγκ επειδή οι περισσότεροι υπεύθυνοι κάστινγκ αισθάνονται πως δεν είναι πολύ εκφραστικοί.”

Η όλη συζήτηση για το θέμα του κάστινγκ Ασιατών ηθοποιών έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια με πολλούς να διερωτώνται “γιατί σε ρόλους που είναι φτιαγμένοι-ραμμένοι για Ασιάτες, επιλέγονται λευκοί ηθοποιοί;”

Χαρακτηριστικά παραδείγματα του φαινομένου αποτελούν το Ghost in the Shell, όπου η πρωταγωνίστρια είναι ασιατικής καταγωγής αλλά και πάλι την έπαιξε η Scarlet Johansson, και το Dr. Strange όπου η Ancient One, τελικά, δόθηκε στην Tilda Swinton.

Πίσω στο θέμα μας, οι Ασιάτες, όπως είναι φυσικό, δεν εκτίμησαν καθόλου το σχόλιο του και ξεκίνησαν το hashtag “#ExpressiveAsians”, όπου και του δείχνουν πόσο εκφραστικοί μπορούν να γίνουν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Πληροφορική

Πλήρης Απασχόληση

22-01-2024

Αιγάλεω

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

18-12-2023

Αθήνα

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;