19 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για το CU OnStage και το Reworks Festival!

Από neolaia.gr Team 11 Σεπτεμβρίου 2017

Το Reworks είναι μια συλλογή ήχων και ιδεών, ένα σημείο συνάντησης για ηχηρές φωνές, τόπος ενημέρωσης και συζήτησης, ένα παράθυρο στο αύριο. Και το CU δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτό! Πάμε να δούμε 19 πράγματα που πρέπει να ξέρεις ενόψει του πολύ μεγάλου Σαββάτου που έρχεται!

1. To Reworks είναι ένα από τα 10 καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου για τον Σεπτέμβρη – Ε ΝΑΙ –

2. Eίναι ο λόγος που το Resident Advisor τοποθετεί σταθερά την Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη στο φεστιβαλικό χάρτη παγκοσμίως. Τι έχεις να πεις γι’ αυτό;

3. Φέτος κλείνει τον 13ο χρόνο και έχουν παίξει σε αυτό πάνω από 900 καλλιτέχνες από οοοοοολο τον κόσμο!

4. Είναι η δεύτερη χρονιά που θα διαρκέσει πέντε ημέρες. Με αφετηρία την Θεσσαλονίκη τον Απρίλιο και με φετινές παρουσιάσεις σε Λυών, Όσλο, Χάγη και Σκόπια η 13η έκδοση του  Reworks θα πραγματοποιηθεί από τις 13-17 Σεπτεμβρίου 2017.

5. Το Reworks Agora είναι μια εμπειρία που δε γίνεται να χάσεις.

Ένα διαθεματικό forum με διεθνή απήχηση όπου θα δεις ομιλίες, πρωτοβουλίες και ειδικούς από το χώρο της μουσικής, της τεχνολογίας, της δημιουργικής οικονομίας και γενικότερα του πολιτισμού.  Από  εργαστήρια, συζητήσεις, παρουσιάσεις, μέχρι προβολές ταινιών, ντοκιμαντέρ και φυσικά συναυλίες.

Μουσική, χορός, κουλτούρα. Τι άλλο θέλεις.

6. Ο στόχος του Reworks δεν είναι απλά να ακούσεις μουσική αλλά να εμπνευστείς!

Το Reworks είναι μια συλλογή ήχων και ιδεών που θέλει να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη για μια ακόμη χρονιά σε σημείο συνάντησης φίλων της μουσικής και του πολιτισμού από όλο τον κόσμο.

7. Το Reworks, είναι ένα από τα 8 ευρωπαικά φεστιβάλ που συμμετέχουν στο διεθνές πρόγραμμα We are Europe, εκπροσωπώντας και προβάλλοντας την εγχώρια ηλεκτρονική μουσική σκηνή σε ένα κύκλο ανταλλαγών και δημιουργικού διαλόγου στην Ευρώπη.

9. Για τον Σεπτέμβριο το Reworks με την σειρά του στα πλαίσια του We Are Europe θα υποδεχθεί στη Θεσσαλονίκη το Nuits Sonores από την Γαλλία – δηλαδή την απόλυτη ηλεκτρονική εμπειρία της Lyon – και το Insomnia από την Νορβηγία τα οποία θα επιμεληθούν μέρος του καλλιτεχνικού και συνεδριακού προγράμματος.

10. Έφτιαξαν μέχρι και το soundtrack της Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού της πόλης!

Το Reworks προσκάλεσε με ανοιχτό κάλσεμα μουσικούς συνθέτες και μουσικούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό προκειμένου να δημιουργήσουν το soundtrack της πόλης μέσα από φυσικούς ήχους. Η κριτική επιτροπή αποτελούταν από ονόματα όπως ο Larry Gus (DFA), And.id (Mobilee recs), Cayetano (Klik Recs), Tendts (Project Mooncircle/Lower Parts) και Ison (NON).

11. Όσο για το CU Pop Up Techno Room, το οποίο απευθύνεται σε όλους -καλλιτέχνες και μη- και μας έκανε να λιώσουμε στον χορό στο περσινό φεστιβάλ, με την παρθενική του εμφάνιση, θα είναι και φέτος εδώ. Ακόμα πιο δυναμικό, ακόμα πιο χορευτικό κι ολόφρεσκό.

Στο CU Pop Up Techno Room τα όνειρα παίρνουν ζωή. Εμείς θα είμαστε και φέτος εκεί να ακούσουμε, να χορέψουμε και να θαυμάσουμε από κοντά το πείσμα και το πάθος των νέων παιδιών που θέλουν να κάνουν τον κόσμο να χορέψει με την μουσική τους!

12.Πέρυσι πάνω από 100 άτομα πέρασαν από το DJ booth του CU και ξεσήκωσαν όσους βρέθηκαν εκεί παίζοντας τη δική τους μουσική!

13. Και όσον αφορά το line up και τη σχέση του με το CU, αυτή μάλλον μπορείς να τη μαντέψεις. Εσύ ψηφίζεις τον αγαπημένο σου DJ για θα παίξει σε ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πρωτοποριακά φεστιβάλ στον κόσμο.

14. Εξάλλου, πέρυσι όλοι θυμόμαστε τον Nikolas Regulus, τον νικητή του CU OnStage που εντυπωσίασε τους πάντες. Και εάν δεν τον θυμάσαι μπορείς να δεις αυτό το βίντεο όπου τα λέει ο ίδιος:

15. A! Θα παίξει και φέτος! όπως φυσικά και ο νικητής του CU OnStage του 2016, o Unknown Artist.

16. Φέτος, θα είναι η τέταρτη χρονιά που o μεγάλος μουσικός διαγωνισμός CU OnStage, δίνει την ευκαιρία σε νέους μουσικούς να μοιραστούν την σκηνή με τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες

17. Και επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις, εγώ θα σου δείξω τι πανικούλης έγινε προπερσι μέσα από ΠΟΛΛΕΣ για να συνειδητοποιήσεις ότι ναι οοοολα τα παραπάνω θα γίνουν σε λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη.

18. ΟΛΟ το φετινό πρόγραμμα, έτσι θα το βρεις εδώ: reworks.gr/schedule/

19. Για το τέλος. Ο καλύτερος τρόπος να ζυμωθείς:

Η περσινή τρέλα, εδώ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ