Εύκολες Συνταγές: Κέικ με μπανάνα!
Ένα εξαιρετικά εύκολο υγρό κέικ σοκολάτας με μπανάνα για να απολαύσετε το απόλυτο κέικ. 

Υλικά συνταγής
200 γρ. ζάχαρη ψιλή κρυσταλλική [*]
130 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
35 γρ. (⅓ φλ.) κακάο σε σκόνη
¾ κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¾ κ.γ. μαγειρική σόδα
¼ κ.γ. αλάτι
1 μεγάλο αυγό
1 πολύ ώριμη μεγάλη μπανάνα, πολτοποιημένη σε πουρέ με πιρούνι
½ φλιτζάνι (120 ml) ζεστό νερό
¼ φλιτζάνι (60 ml) γάλα
¼ φλιτζάνι (60 ml) φυτικό έλαιο (σπορέλαιο)
¾ κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για τη Ganache σοκολάτας:
115 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη ή σταγόνες σοκολάτας
¾ φλ. τσαγιού (180 ml) κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών
½ κ.σ. βούτυρο κρύο

Εκτέλεση συνταγής

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε με 2 φύλλα χαρτί ψησίματος, σταυρωτά, ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε, ανακατεύοντας καλά όλα τα ξηρά συστατικά της συνταγής, δηλ. τη ζάχαρη, το αλεύρι τη σκόνη κακάο, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Το αφήνετε στην άκρη.
Σε ένα άλλο μέτριο μπολ βάζετε τα υγρά συστατικά. Πρώτα το αυγό, το χτυπάτε, προσθέτετε τη πολτοποιημένη μπανάνα, το ζεστό νερό, το γάλα, το σπορέλαιο και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε καλά με σύρμα μέχρι να ενσωματωθούν.
Ρίχνετε τα υγρά συστατικά μέσα στο μπολ με τα ξηρά συστατικά και συνεχίζετε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μην τα ανακατέψετε για πολύ ώρα γιατί θα σφίξει το κέικ και δεν θα είναι αφράτο.
Ρίχνετε το έτοιμο μείγμα μέσα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 25 λ ή μέχρι όταν όταν βυθίσετε ένα καλαμάκι στο κέντρο του αυτό βγει καθαρό. Το βγάζετε από το φούρνο, το αφήνετε μέσα στο ταψάκι πάνω σε σχάρα να κρυώσει.
Για τη Ganache σοκολάτας: Βάζετε σε μεταλλικό ή πυρίμαχο μπολ τη ψιλοκομμένη σοκολάτα (ή τις σταγόνες σοκολάτας), τη κρέμα γάλακτος και το βούτυρο και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας μέχρι να έχετε ένα λείο ρευστό μείγμα. Το αποσύρετε από το μπεν μαρί και το αφήνετε στη άκρη να κρυώσει εντελώς.
Όταν κρυώσει ρίχνετε τη ganache πάνω στο κέικ και την απλώνετε με μια επίπεδη σπάτουλα ή με μαχαίρι για το βούτυρο. Προαιρετικά, πασπαλίστε ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς όπως καρύδια, φουντούκια, αμύγδαλα ή πολύχρωμη τρούφα αν το σερβίρετε σε παιδιά. Το βάζετε στο ψυγείο να για 30 λ και στη συνέχεια το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

[*] Aν δεν έχετε ψιλή κρυσταλλική ζάχαρη χτυπήστε τη κανονική για λίγα δευτερόλεπτα στο multi να λεπτύνει. Επίσης, αν δεν σας αρέσουν οι γλυκές γεύσεις μπορείτε να μειώσετε τη ποσότητα της ζάχαρης από τα προτεινόμενα 200 γρ. στα 170 γρ. χωρίς να αλλάξει η υφή και η επιτυχία του γλυκού σας.

Πηγή: sintayes.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Υπάλληλοι γραφείου

Μερική Απασχόληση

15-03-2024

Αργυρούπολη

590

Πρόσθετες Υπηρεσίες Τουρισμού

Εποχιακή Εργασία

21-12-2023

Μυκονος

⚽🏀 LIVE SCORES
20 Απρ. 2024
ΟΦΗ
18:30
-
Βόλ
20 Απρ. 2024
Αστ
19:30
-
Παν
20 Απρ. 2024
ΑΡΗΣ
17:15
-
ΚΟΛ
21 Απρ. 2024
ΑΕΚ
17:15
-
ΠΑΟΚ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;