Υποτροφίες 2017 αξίας €1.240.000 από το Υπουργείο Ενέργειας Κύπρου
Δείτε αναλυτικά!

Αρκετές Υποτροφορίες 2017 συνολικού ύψους €1.240.000 για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα, συμπεριλαμβανομένων και διδακτορικών, για σπουδές σε κλάδους σχετικούς με τους υδρογονάνθρακες, προσφέρει το Υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού.

Για μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μάστερ οι σπουδές θα πρέπει να αρχίζουν το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018. Για τα προπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα σε οποιοδήποτε προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι «ποσό €100.000 θα δοθεί αποκλειστικά και μόνο σε μόνιμους κατοίκους της περιοχής Βασιλικού για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Μάστερ σχετιζόμενες με θέματα των εργασιών του Ενεργειακού Κέντρου Βασιλικού (ναυτιλιακά, ηλεκτρολογική μηχανική και μηχανολογική μηχανική)».

Το μέγιστο ποσό για κάθε υποτροφία ανέρχεται στις €23.000 ανά έτος για μεταπτυχιακά και διδακτορικά προγράμματα, ενώ για προπτυχιακά το μέγιστο ποσό για κάθε υποτροφία ανέρχεται στις €20.000 ανά έτος και θα καλύπτει δίδακτρα και ένα ποσό για μηνιαίο επίδομα συντήρησης.

Οι υποτροφίες θα καλύπτουν μόνο τον απαιτούμενο χρόνο σπουδών όπως καθορίζεται από την περιγραφή του προγράμματος σπουδών και όχι οποιεσδήποτε καθυστερήσεις ή επαναλήψεις λόγω μη ικανοποιητικής επίδοσης των φοιτητών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση οι υποτροφίες θα δοθούν σε υποψήφιους από τις κοινότητες Μαρί, Ζύγι, Καλαβασό, Τόχνη, Πεντάκωμο, Μαρώνι, Χοιροκοιτία, Ασγάτα και Ψεματισμένο.

Σχετικοί κλάδοι σπουδών για προπτυχιακά προγράμματα ορίζονται κλάδοι σε θέματα: Μηχανικής Πετρελαίων/Υδρογονανθράκων, Γεωλογίας, Γεωφυσικής, Χημικής Μηχανικής και Χημείας.

Σχετικοί κλάδοι σπουδών για μεταπτυχιακά προγράμματα επιπέδου Μάστερ και διδακτορικά ορίζονται οποιοιδήποτε κλάδοι σχετικοί σε θέματα: Υδρογονανθράκων, συμπεριλαμβανομένων της Μηχανικής Πετρελαίων/Υδρογονανθράκων, της Γεωλογίας Πετρελαίων, της Γεωφυσικής Πετρελαίων, των Χρηματοοικονομικών Υδρογονανθράκων, των Λογιστικών Υδρογονανθράκων και των Νομικών Υδρογονανθράκων.

Τα κριτήρια επιλογής για προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα συμπεριλαμβανομένων και διδακτορικών είναι ακαδημαϊκά με βαρύτητα 80% και κοινωνικοοικονομικά με βαρύτητα 20% και προϋπόθεση είναι η εξασφάλιση θέσης χωρίς όρους εισδοχής σε σχετικό κλάδο πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Ως τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων έχει καθοριστεί η Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017.

Ο τρόπος υποβολής θα γίνεται με τη συμπλήρωση σχετικής αίτησης.

Οι γενικοί όροι και προϋποθέσεις, καθώς και τα κριτήρια αξιολόγησης περιέχονται σε σχετική ανακοίνωση, η οποία μαζί με την αίτηση δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση : www.mcit.gov.cy

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

08-01-2024

Μαρούσι

Πωλήσεις

Πλήρης Απασχόληση

06-03-2024

Αθήνα

1.000

⚽🏀 LIVE SCORES
30 Μαρ. 2024
Παν
15:00
-
Αστ
30 Μαρ. 2024
Βόλ
17:30
-
Κηφ
28 Μαρ. 2024
ΖΑΛΓΚ
20:00
-
ΜΛΝ
28 Μαρ. 2024
ΠΑΡ
21:30
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;