Αυτό το μικροσκοπικό κράτος είναι ένας παράδεισος εντός μιας άλλης χώρας!
Και όχι, δεν μιλάμε για το Βατικανό!

Κάθε μια από τις ευρωπαϊκές χώρες έχει κάτι το ιδιαίτερο. Άλλες έχουν αρχαία, άλλες μεσαιωνικά ή σύγχρονα μνημεία ενώ άλλες είναι γνωστές για τις φυσικές τους ομορφιές. Στον πάτο της λίστας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού των ΗΕ με τον αριθμό τουριστών για το 2016 βρέθηκε μια χώρα τόσο μικρή, που μπορεί να μην γνωρίζεις καν την ύπαρξη της.

Ο Άγιος Μαρίνος, επίσημα Γαληνοτάτη Δημοκρατία του Αγίου Μαρίνου , είναι ένα περίκλειστο μικροκράτος, που περιβάλλεται από την Ιταλία και βρίσκεται στην ιταλική χερσόνησο, στη βορειοανατολική πλευρά των Απεννίνων όρων.

Είναι ένα από τα μικρότερα κράτη του κόσμου, με έκταση μόλις 61,19 τ.χλμ. και 33.230 κατοίκους σύμφωνα με επίσημα στοιχεία για το 2017.

Είναι μεσόγεια χώρα που βρίσκεται στην κεντρική ιταλική χερσόνησο στην νότια Ευρώπη.

Ο Άγιος Μαρίνος συχνά αναφέρεται ως το παλαιότερο δημοκρατικό κράτος στον κόσμο. Σύμφωνα με την παράδοση, ιδρύθηκε από τον Μαρίνο της Ραμπ, έναν χριστιανό λιθοξόο στις 3 Σεπτεμβρίου του έτους 301, όταν, προσπαθώντας να ξεφύγει από τον διωγμό του Διοκλητιανού, κατέφυγε στον τόπο που βρίσκεται σήμερα το κρατίδιο και έχτισε μια εκκλησία. Πολιούχος αγία της χώρας είναι η Αγία Αγάθη.

Επίσημο νόμισμα είναι το ευρώ, ακόμα και αν η χώρα δεν είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μάλιστα, έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιεί τις δικές της εθνικές παραστάσεις στην εθνική όψη των κερμάτων ευρώ.

Πριν το ευρώ, νόμισμα του Αγίου Μαρίνου ήταν η λίρα Αγίου Μαρίνου, η οποία ήταν συσχετιζόμενη και ανταλλάξιμη με την ιταλική λίρα. Ο μικρός αριθμός των νομισμάτων του ευρώ για τον Άγιο Μαρίνο, όπως και στην περίπτωση με τη λίρα παλαιότερα, ενδιαφέρουν κατά κύριο λόγο τους συλλέκτες νομισμάτων.

Το Σαν Μαρίνο είναι γνωστό για την κουζίνα του, η οποία περιλαμβάνει φρέσκα ζυμαρικά αλλά και κρεατικά. Το πιο γνωστό έδεσμα στην περιοχή είναι, όμως, μία τούρτα, που είναι γνωστή με το όνομα La Torte Di Tre Monti (“Τούρτα των τριών Βουνών/Πύργων”). Είναι παρόμοια με μία τούρτα σαβαγιάρ με στρώσεις, επικαλυμμένη με σοκολάτα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Παραγωγή

Πλήρης Απασχόληση

09-01-2024

Κηφισιά

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
24 Απρ. 2024
Λαμ
17:00
-
ΠΑΟ
24 Απρ. 2024
Άρη
19:30
-
Ολυ
24 Απρ. 2024
ΜΟΝ
20:00
-
ΦΕΝ
24 Απρ. 2024
BARC
22:00
-
ΟΣΦΠ

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;