Ruby: Αυτό είναι το νέο είδος σοκολάτας που ανακάλυψαν οι Ελβετοί!
Τι γεύση έχει και πώς φτιάχνεται;

Ο κόσμος της σοκολάτας έχει τρεις πρωταγωνιστές: μαύρη, γάλακτος και λευκή. Αυτές οι σοκολάτες, σε διάφορους συνδυασμούς, έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές ανθρώπων.

Σήμερα, η τέχνη της σοκολατοποιίας μας προσφέρει κάτι εντελώς διαφορετικό. Η νέα σοκολάτα έχει κόκκινο-ροζέ χρώμα και ονομάζεται “Ruby”.

Η ανακάλυψη ανήκει σε Ελβετούς επιστήμονες που, για λογαριασμό της εταιρείας Barry Callebaut που αποτελεί κολοσσό στη βιομηχανία της σοκολάτας, χρησιμοποίησαν κόκκινους κόκκους κακάο και τελικά, έφτιαξαν την Ruby.

Το συγκεκριμένο όνομα έχει επιλεχθεί έτσι ώστε η σοκολάτα να ξεχωρίζει από εκείνες που έχουν πάρει ροζέ-κόκκινο χρώμα χάρη σε χημικές ουσίες.

Η Barry Callebaur αναφέρει πως η νέα της σοκολάτα έχει κρεμώδη υφή και ελαφριά γεύση. Υπόσχεται, ακόμη, πως πρόκειται για μια πρωτόγνωρη γευστική εμπειρία που δεν μοιάζει με τις άλλες σοκολάτες καθώς δεν είναι ούτε γλυκιά, ούτε πικρή, ούτε γαλακτώδης.

Ruby chocolates are displayed during a Ruby chocolate launch event held by chocolate maker Barry Callebaut, in Shanghai, China September 5, 2017. REUTERS/Aly Song

Η ροζέ σοκολάτα “χρωστάει” το χρώμα της στους κόκκους κακάο από τους οποίους παράγεται και μόνο. Ακόμη, στην επεξεργασία που γίνεται δεν έχουν προστεθεί χρωστικές ούτε ειδικές γεύσεις. Η γεύση της είναι φυσική.

Σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία έδειξε πως η σοκολάτα ικανοποίησε τις ανάγκες των καταναλωτών που είναι millenials για κάτι καινούριο και διαφορετικό.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ VIDEOS - ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΛΟΙ

JOBS

Χιλιάδες Θέσεις Εργασίας σε όλη την Ελλάδα

Marketing

Πλήρης Απασχόληση

19-12-2023

Νέα Ιωνία Αττικής

⚽🏀 LIVE SCORES
18 Απρ. 2024
Φεν
22:00
-
Ολυ
18 Απρ. 2024
ΠΑΟ
22:00
-
Κλα

ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

 1